Seba vursun, İnönü gitsin

Seba vursun, İnönü gitsin

Bir grup Beşiktaşlı taraftar sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılacak olan BJK İnönü Stadı'nın, onursal başkan Süleyman Seba'nın son vuruşuyla kapanması için kampanya başlattı.

Moda Kartalları adlı grup bir kampanya başlatarak, 27 Kasım 1947'de İnönü Stadı'nda ilk golü atan Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba'nın, temsili olarak son golü atması yolunda bir fikir ortaya attı.

Gruptan yapılan açıklamada, ''Süleyman Rıza Seba, Beşiktaşımızın onursal başkanı. Aynı zamanda, Beşiktaş İnönü Stadı'nda ilk golü atan sporcumuz. Bütün Türkiye'nin, adı telaffuz edildiğinde saygıyla ayağa kalktığı büyük başkan. Mevcut yönetim kurulumuz, tarihi stadımızın yenilenmesi doğrultusunda bir karar aldı. Eğer izinler yetişirse, bizlere yansıtıldığı kadarıyla haziran ayında yıkıma başlanacak. Bizler için 'Mabet' sayılan yerde, bu hafta sonu son kez Beşiktaşımızı izleyeceğiz mevcut haliyle. Sonrasında, çok daha modern bir stadımız olacak. Dünya spor tarihinde, belki de başka bir camiaya ve başka bir sporcuya nasip olmayacak bir olayın, 'Beşiktaşlı duruşu' doğrultusunda bizlere armağan edilmesini istiyoruz," denildi.

Reklam
Reklam

İlk golü attı, son golü de atsın

Açıklamaya şu ifadelerle son verildi:

"Son maçımızda; ilk golümüzü atan sporcumuz, şimdiki 'Onursal Başkanımız' Sayın Süleyman Seba'yı orada görmek istiyoruz. İlk golü atan Sayın Süleyman Seba'nın, atacağı son gol ile stadımızın hizmete kapatılmasını bekliyoruz. Beşiktaş camiasının, eski sporcusu ve 'Onursal Başkanına' olan vefa borcunu yerine getirerek, kenetlenmesini ve yarınlara umutla bakabilmesini arzu ediyoruz.''