Şebeke suyu sızıntısı 200 kişinin oturduğu apartmanın temelini tehdit ediyor

Samsun’un İlkadım ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na yaptırdığı konutların şebekesinden sızan su, 5...

Samsun’un İlkadım ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na yaptırdığı konutların şebekesinden sızan su, 5 yıldır 48 dairelik 4 apartmanın temelini aşındırıyor. 5 yıldır yaşanan durumu birçok kez belediyenin Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (SASKİ)’ye iletmelerinden rağmen sonuç alamadıklarını söyleyen apartman sakinleri, suya kendi imkanlarıyla yön verip tahliye etmeye çalışıyor. Bunun kalıcı bir çözüm olmadığını dile getiren 200 apartman sakini, bu soruna çözüm bulunacağı günü bekliyor.
Unkapanı Mahallesi Leventler Sokak'ta bulunan Bağlar, Pınar, Görüş ve Sağıroğlu apartmanlarının temeli günden güne aşınıp çürüyor. Nedeni ise yanlarındaki toplu konutların ihtiyacını karşılamak için verilen şebeke çatlağından sızan su. Çatlaktan sızan su, sokağın altından geçerek 5 yıl önce ilk olarak Pınar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairenin altından çıktı. Evin su basması üzerine durum Büyükşehir Belediyesi SASKİ Müdürlüğü’ne bildirildi. Gelip incelemelerde bulunan ekipler, yapabilecekleri bir şey olmadığını ve sorunun apartman sakinlerinin kendi imkanlarınca çözmesi gerektiğini söylemesi, daire sakinlerini şok etti.
Daire sahipleri, apartmanın temeline kuyu açıp biriken suyu da dinamo ile çekip bir borudan tahliye etti. Ancak tahliye edilen su bu kez de yandaki apartmanın temelinden çıktı. Bu apartman sakinleri de başvuru yapıp çözüm bulamayınca binanın temelinden bir kanal yapıp suyu yine dinamo le çekip başka bir borudan tahliye ediyor. Böylelikle su bilinen 4 apartmanın temelini aşındırarak geçiyor. Suyun daha sonradan nereye gittiği ise bilinmiyor.
Apartman sakinleri ise SASKİ yetkililerine ateş püskürüyor. Dinamitin üzerinde oturduklarını ve kaderlerine terk edildiklerini söyleyen vatandaşlar, biran önce kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyor. Apartman sakini Mustafa Kaya, uzun süredir büyük bir tehlikenin üzerinde yaşadıklarını belirtiyor. Kaya, "Belediyeye gidip dilekçe verdik. SASKİ geldi ama bu işi yapamam benim işim değil dediler. Senin işin değilse olana gönderin dedik. ‘Nereye şikayet ederseniz edin, ben yapamıyorum, elinizden geleni yapın’ diyerek gittiler. Olay bu. 4 tane hane bir dinamitin üzerinde oturuyor. 15 kişi 45 kişi değil bu. Buna belediye çözüm bulmayacak da ben mi bulacağım. Eğer bu normal ise eyvallah. Ama normal değil bizce. Hatırları yarmayla insan gücüyle suyu aşağılara bir yerlere verdik. Ama su nereye hangi evlerin altına gidiyor bilmiyoruz. Sadece biz tehlikede değiliz ki. Aşağımızdaki binalar da tehlikede." dedi.
Şebeke suyu ile ilk tanışan daire sahibi Kenan Davacı, "Su patlak verince dairemin içinden çıkmaya başladı. Bayağı mağdur oldum. Kendi çabam ve sonradan büyükşehirin katkısıyla bu kuyuyu yapmak zorunda kaldık. Bu da yeterli gelmedi. Su çoğaldı ve başka yerden patlak vermeye başladı. Tahliye verdik ama yan binalara da geçti. Temelin altında olduğu için toprağı da aşındırıyor. Bina olarak komple tehlike altındayız. Müteahhitler toprağın aşınması sebebiyle binaların oturma riski taşıdığını söylüyor. Korkudan geceleri uyumakta zorlanıyoruz." diye konuştu.
Apartman sakini Emine Yanak ise "Çok müşkil durumdayız. Evlerimizin altından su çıkıyor büyük bir riskdeyiz. Kendi çabalarımızla bir çözüm sağlayamadık. 4 tane dairenin altından su çıktığı için bütün evler riskte. Müteahhit getirsin bize ‘Siz dinamitin üzerinde oturuyorsunuz. Evlerinizin çökme riski var.’ diyor. Belediyeden de bir çözüm bulamadık. Bu devletin vatandaşıysak, vergimizi veriyorsak yardım bekliyoruz. Ama karşılığını göremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz