Şebeke üyeleri adliyeye sevk edildi

Zonguldak Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından çökertilen Sahte Ehliyet Şebekesi üyesi...

Zonguldak Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından çökertilen Sahte Ehliyet Şebekesi üyesi oldukları iddia edilen 26 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Ereğli KOM ekipleri tarafından, sahte belgelerle KKTC’den alınmış gibi gösterilen sürücü belgelerini Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'ne başvurmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti sürücü belgelerine dönüştürerek, karşılığında toplam 132 bin 960 TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen şebeke çökertilmişti. Salı günü, İstanbul’da gözaltına alınan 24 kişi, otobüs ile Ereğli’ye getirilmiş ve doktor kontrolünden geçmişti.

Reklam
Reklam

Yapılan araştırmalarda, aynı şebekenin 2 ayrı GSM firmasından internet üzerinden veri tabanlarına, hukuka aykırı şekilde giriş yapılarak müşterilerin kimlik bilgilerini ele geçirdikleri, bu bilgilerle müştekiler adına sahte nüfus cüzdanı düzenleyerek müştekiler adına piyasa değeri yüksek cep telefonlarını alıp, ucuz fiyatlarla nakde dönüştürdükleri, akabinde ise bu yolla toplam 132 bin 500 TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmişti.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği'nde sorguları tamamlanan zanlılar, sabah saatlerinde Zonguldak’tan gelen Çevik Kuvvet ekiplerinin minibüsü ile adliyeye sevk edildi. Hükümet binası önünde toplanan zanlılar yürüyerek adliyeye, yakınları da adliye önüne geldi.

Şebekenin elebaşısı olduğu belirtilen N.G. ile birlikte M.G., H.Ç., K.İ., M.Ö., Ö.S., N.A., E.G., İ.V.O., G.K., K.A., H.K., M.D., S.Y., D.A., U.Ş., S.T., H.E., E.H., E.S., O.K., Y.B., T.B., Ü.A ile birlikte, Çarşamba günü yakalanan T.Y. ve kendi isteğiyle teslim olan M.S., tutuklama talebi ile adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: