Sebep, oylama sistemindeki arıza

ANKARA (İHA) - AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, TBMM Genel Kurulu'nda Belediyeler Yasası oylamasında çıkan 7 mükerrer oyun, elektronik oylama sistemindeki arızadan kaynaklandığını belirterek, bunda art niyet aranmaması gerektiğini açıkladı.

Kapusuz, TBMM'de bugün yaptığı yazılı açıklamada, CHP'lilerin kendilerini 'oy hırsızlığı' yapmakla suçlamasını kabul etmediklerini belirterek, CHP'lilerin mükerrer oyların niçin ve nasıl kullanıldıklarını araştırıp, sorunun aslını öğrenmeden açıklama yaptıklarını söyledi. Kapusuz, "Halbuki, elektronik oylama sistemindeki aksaklık veya sistemin kullanımından kaynaklanan pratik zorluklar bilinmiş olsaydı bu haksız suçlamalarda bulunulmayacaktı" dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekillerinin belirlenen süre içinde elektronik sistemle oy kullanmaya çalıştıkları halde, sistem tarafından teyid edilip edilmediğinden tereddüte düşerek Başkanlık Divanı'na bir de pusula gönderme ihtiyacı duyduklarını kaydeden Kapusuz, "Parlamenterlerin tamamen iyi niyetle, yalnızca oy hakkının zayi olmaması için yaptıkları ve sadece bir tereddütten kaynaklanan bu durum, ısrarla ve hatta art niyetle farklı yönlere çekilmek istenmektedir" ifadelerine yer verdi. Kapusuz, aynı sorunla zaman zaman muhalefete mensup üyelerin de karşı karşıya kaldıklarını; ancak kimsenin bunda art niyet aramadığını vurgulayarak, hiç kimsenin bile bile mükerrer oy kullanmaya yeltenmesinin düşünülemeyeceğini bildirdi.