Sebzeciliği Geliştirme Projesi

Bayburt Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nce İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak uygulamaya konulan Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Bayburt Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nce İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak uygulamaya konulan Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapılan törene, Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Ertuğrul, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve çiftçiler katıldı.

Reklam
Reklam

Vali İpek, yaptığı konuşmada, Bayburt'ta sebze yetiştiriciliği konusundaki gelişmelere çok sevindiğini belirterek, "Üç hafta önce Dubai'ye gitmiştim. Orada insanlar şu karşınızda gördüğünüz yeşilliği kazanabilmek için 20 yıllık petrol gelirlerini harcıyorlar. Bizler 'petrolümüz yok' diyoruz ama onların parayla yapmak istedikleri bizde var. İnşallah bu üretimle aile bütçenize katkı olacak, insanlarımız daha iyi geçinecek, daha iyi yaşayacaklar. Hem de Bayburt ekonomisi kalkınacaktır" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Ertuğrul, yaptığı konuşmada, Bayburt'ta alternatif üretim alanları geliştirilerek daha fazla katma değer kazandırmak amacıyla son yıllarda sulamaya açılan tarım alanlarındaki artışın, ürün çeşitliliğini de beraberinde getirdiğini belirterek, "Bu kapsamda İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak başta Sayın Valimizin, İl Genel Meclisi başkan ve üyelerinin destekleriyle meyveciliği, tarla bitkileri ve yem bitkileri üretimini geliştirme projelerinin yanı sıra sebzeciliği geliştirme projesi de uygulamaya konulmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Bu proje ile 131 bin 884 adet sebze fidesinin, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edildiğini ifade eden Ertuğrul, "Toplam bedeli 42 bin 496 liradır. Bedelin yüzde 50's üreticilerimiz, kalanı da İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır. Temin edilen bu fidelerden toplam bin 990 adedi, seralar için 2 Mayıs'ta üreticilere teslim edilmiştir. Toplam 250 açıkta üretim yapan üreticimize 129 bin 894 adet sebze fidesi ise bugün dağıtılacak" diye konuştu.

Tören, fide dağıtımı ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: