Sebzeler Grubunda En Yüksek Yeterlilik Domateste Gerçekleşti

Sebzeler grubuna ilişkin Bitkisel Ürün Denge Tabloları verilerine göre, sebzeler ürün grubunda en yüksek yeterlilik...

Sebzeler grubuna ilişkin Bitkisel Ürün Denge Tabloları verilerine göre, sebzeler ürün grubunda en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 111,9 ile domateste tahmin edildi.

2010-2011 piyasa döneminde, tüm sebzeler için yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesi yüzde 106,8 olarak tahmin edildi. Toplam sebze arzının büyük bir kısmı yurt içinde tüketilirken, sadece yüzde 6,6'lık bölümü ihraç edildi. Bu ürün döneminde, kök ve yumru sebzeler grubunda seçilmiş ürünlerden, havuçta yeterlilik derecesi yüzde 111,6 ile en yüksek değere sahip iken, bunu yüzde 107,6 ile taze soğan, yüzde 105,4 ile kuru soğan ve yüzde 100,7 ile turp izledi.

Reklam
Reklam

Meyvesi için yetiştirilen sebzeler grubundan aynı zamanda toplam sebze üretiminde en büyük paya sahip domatesin yeterlilik derecesi yüzde 111,9 olarak gerçekleşti. Bunu yüzde 109,9 ile biber, yüzde 109,1 ile hıyar izledi. Baklagil sebzeleri grubunda, yeterlilik derecesi sırası ile baklada yüzde 100,5, taze fasulyede yüzde 99,7 ve bezelyede yüzde 79,2 olarak gerçekleşti. Diğer sebzeler grubunda ise yeterlilik derecesi seçilmiş tüm ürünlerde yüzde 100 üzerinde tahmin edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz