Seçek Yağlı Güreşleri Ve Kültürel Etkinlikleri

EDİRNE (AA) - Batı Trakya'da düzenlenen Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri'ne Trakya Üniversitesi'ni (TÜ) temsilen Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç.

Batı Trakya'da düzenlenen Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri'ne Trakya Üniversitesi'ni temsilen Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz'ün katıldığı belirtildi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Batı Trakya'da yaşayan Türklerin güreşleri Seçek Yaylası'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, TÜ'yü temsilen katılan Toksöz, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük'ün selamlarını ve Batı Trakya'nın birlik ve beraberlik içerisinde olmaları dileklerini iletti. Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği'nce düzenlenen etkinlikte, konuşmaların ardından şiir, müzik dinletileri, halk dansları gösterileri ve yağlı güreş müsabakaları sunuldu. Yağlı güreş karşılaşmalarının galibi, Kocaeli Karamürsel'den Gökhan Arıcı oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Toksöz, Seçek'in geleneklerinin asırlardır devam ettirildiğini belirterek, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının mutluluk verici olduğunu aktardı. Toksöz, güreşlerin heyecan verici ve eğlenceli geçtiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: