Seçer’den Diyarbakır buluşması yorumu

Gazetemize konuşan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Erdoğan, Barzani buluşmasını değerlendirdi.

Erdoğan – Barzani Görüşmesi Hakkında Değerlendirmenizi Alabilirmiyim? Buradan Çıkan Mesaj Nedir? ve Kaygı Verici Bir Takım Söylemler de Var. Ayrıca Şivan Perver - İbrahim Tatlıses Düetini tartışılıyor. Siz Genel Olarka Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Genel olarak mesela Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses düetinden ziyade burada , Kürtlere karşı bazı değerler kullanılmaya çalışılıyor, her ikiside topluma mal olmuş sanatçılar. Ancak burada görmemiz gereken AKP’nin siyasi rant, devşirme uğruna Kürtlere ait her türlü değerlerin kullanılması yaklaşımı, olayın magazinleşmesi, yoksa orada gerçekten Doğuda, Güneydoğuda barış adına yapılacak her türlü hamleye bizlerde katkı vermek isteriz. Bu oradaki Kürt halkının yada Türkiye’yi kapsayan bütün halkların 76 milyon nüfusun geleceği açısından ortaya koyulan bir tasavvuf değil. AKP’nin seçimlerde; Cumhurbaşkanlığı,genel seçimlerde yada yerel seçimlerde o bölgeden daha fazla oy alabilmek adına yapılan hamleleri olarak değerlendiriyorum.

Reklam
Reklam

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa Kürdistan kelimesini kullanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu bir sıkıntı yaratır mı?

Benim açımdan pek sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Türkiye açısından veya bir başkası açısından o terminolojiyi kullanması kendi tercihidir.

Siz Kürdistan kelimesini kullanırmıydınız?

Irak Anayasasında o bölge Kürdistan olarak kullanılıyorsa benim içinde bir sakınca yoktur.

Haber-Foto: Vatandaş Gazetesi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz