Seçer'den kurtuluş yıldönümü mesajı

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus'un kurtuluşunun 90'ıncı kurtuluş günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus'un kurtuluşunun 90'ıncı kurtuluş günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Tarsus binlerce yıllık tarihiyle dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan kentimiz, aynı zamanda dinlerin ve medeniyetlerin beşiğidir.”dedi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, "Bugün, hepimiz için büyük bir onur ve gurur kaynağı olan Milli Mücadelemizin şanlı günlerinden Tarsus’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünü kutluyoruz. 27 Aralık 1921 tarihinde asla vazgeçemeyeceğimiz bağımsızlık tutkusu, Tarsus’taki istiklal mücadelesi ile kendini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Seçer, “Binlerce yıllık tarihiyle dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan kentimiz, aynı zamanda dinlerin ve medeniyetlerin beşiğidir. Hititlilerden, Asurlulara Finikelilerden, İonyalılara kadar tarihi boyunca hep “lider kent” olan kentimiz, geçmişin görkemli günlerinin izlerini bugün sokak ve caddelerinde yaşatmaktadır.” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, “Tarsus’un kurtuluşundaki başarının sırrı, birlik ve beraberlik içerisinde oluşunda yatmaktadır. Bir ülkeyi yıkan en büyük tehlike ayrımcılıktır. 90 yıl önce Tarsus bu oyuna gelmemiştir. Ermeni komşularımızla bir arada yaşarken, bizi bölmeye parçalamaya çalışanlar, bugün aynı oyunu bir kez daha ama bu kez parlamentoları aracılığıyla sergilemek istemektedirler. 90 yıl sonra Türkiye de bu oyuna gelmeyecektir.

Tarsus halkı olarak, paha biçilmez mirasımıza birlik ve beraberlik içerisinde yeniden sahip çıkmalı, Tarsus’umuzu Türkiye’nin markası yapabilmek için var gücümüzle çalışmalıyız. İşçimiz, işverenimiz, köylümüz, esnafımız, siyasilerimiz kısacası tüm halkımız alın terimizle, emeğimizle güzel kentimizin karşı karşıya kaldığı tüm sosyal ve ekonomik sorunların çözülmesi için uğraşmalıyız. Bugün “boynu bükük” gibi görünen kentimizi, yeniden ve yeniden geçmişteki görkemli günlerine kavuşturmalıyız. Kurtuluş mücadelesi veren kahramanlarımızı; rahmet ve şükranla anıyor, değerli hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum." şeklinde Tarsus'un kurtuluşunun 90'ıncı kurtuluş gününü kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz