Seçilme Yaşının 18'e Indirilmesi

AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, seçilme yaşının 18'e indirilmesini öngören anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak, "MHP'nin tavrı

AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, seçilme yaşının 18'e indirilmesini öngören anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak, "MHP'nin tavrı her şeyden önce bu partide siyaset yapan genç kardeşlerimize hakarettir" dedi.

Okandan, AK Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesini öngören anayasa değişikliğini değerlendirdi.

Avrupa'nın bir çok ülkesinde seçilme yaşının 18 olduğunu belirten Okandan, "Avrupa'da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde 35 yaşın altında bırakın parlamenterleri, bakanlar bile bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçilme yaşını bile buralara kadar indiren ülkeler mevcut" diye konuştu.

Reklam
Reklam

MHP'nin teklife başta "hayır" dediğini, CHP'nin ise önce olumlu sinyaller verdiğini ancak daha sonra bu teklife sıcak bakmadığını ifade eden Okandan, şunları kaydetti:

"MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin mecliste yaptığı basın açıklaması sırasında sağına soluna 18 yaşında birer genci alarak, 'Bunlar mı vekil olacak" diye sorması, hem o gençleri hem de o gençlerle aynı yaş gurubunda bulunanları rencide etmiştir. Bu MHP açısından utanç vericidir. MHP'nin tavrı, her şeyden önce bu partide siyaset yapan genç kardeşlerimize hakarettir. Türkiye gençlerine bir hakarettir. Bu tablo MHP ve CHP'nin gençlere yönelik algısının aynasıdır. MHP ve CHP'nin gençleri nasıl gördüklerinin, gençleri nazarlarında nereye koyduklarının fotoğrafıdır. MHP ve CHP'yi kendisini hor gören, aşağılayan, kendisine güvenmeyen gençlere havale ediyorum. Takdiri geçlere bırakıyorum."

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: