Seçilme Yaşının 18'e Indirilmesi

AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez, seçilme yaşının 18'e indirilmesi çalışmalarıyla ilgili olarak, "Seçmek için 18 yaşını

AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez, seçilme yaşının 18'e indirilmesi çalışmalarıyla ilgili olarak, "Seçmek için 18 yaşını yeterli görmek, seçilmek için ise 18 yaşını yeterli görmemek en hafif tabiriyle bir akıl tutulmasıdır" dedi.

Göçmez, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin geçen dönem seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdiğini hatırlattı.

TBMM'de AK Parti Gençlik Kolları'ndan 15'in üzerinde milletvekili olduğunu belirten Göçmez, şimdi de yeni bir düzenlemeyle seçilme yaşının 18 olması için çalışma yapıldığını anımsattı. Göçmez, "18'li yaşlardayken bile siyaset kurumunun en üst noktalarında görev alabilmemizin önünü açacak olan Anayasal düzenlemeleri yapacak kadar bize güvenen partimize sonsuz teşekkür ediyor ve bu partinin bir neferi olmaktan gurur duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Zor alanın seçilmek değil seçmek olduğunu belirten Göçmez, "Hal böyle iken seçmek için 18 yaşını yeterli görmek, seçilmek için ise 18 yaşını yeterli görmemek en hafif tabiriyle bir akıl tutulmasıdır" ifadesini kullandı.

Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: