Seçilmiş: Siyaset, sorunları çözmek ve halka hizmet için yapılır

Adıyaman Baro Başkanı Demirhan Seçilmiş, halkın siyasi partilere meclisi boykot etmek için değil, sorunları çözmek...

Adıyaman Baro Başkanı Demirhan Seçilmiş, halkın siyasi partilere meclisi boykot etmek için değil, sorunları çözmek için oy verdiğini söyledi. Seçilmiş, "Siyaset sorunları çözmek ve halka hizmet için yapılır. Sorunları izlemekle yetinen ve milletin kararını boşa çıkartan bir uğraşa her şey denebilir, ama 'siyaset' adını vermek fazla iddialı kaçar." dedi.
Seçilmiş yaptığı açıklamada, siyasi partilerin TBMM'yi boykot etmesini tasvip etmediklerini, seçimlere katılımın çok yüksek olduğu bir dönemde, meclisi boykot etme yerine, sorunlara çözüm bulmanın daha isabetli bir davranış olacağını söyledi. Türkiye'nin dünyaya örnek olduğu bir dönemde ülkeyi sıkıntıya sokacak davranışlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Seçilmiş, ''Özellikle Türkiye'nin bölgedeki konumu AK Parti hükümetinin şuanda dış ilişkilerdeki başarısı, bir taraftan ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, öte tarafta iç sıkıntılarıyla uğraşan bir Suriye göz önüne alındığında, Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Bir Anayasa fırlatıldığı için faizlerin yüzde binlere fırladığı dönemleri unutmamalıyız. Bu nedenle meclisi tıkamak, işte 12 Eylül'de Cumhurbaşkanını seçememenin darbelere fırsat verdiğini hatırlamak gerekir. Bir bütün olarak her sorununun Türkiye'nin en önemli kurumu olan TBMM'de çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu şekildeki tavırları asla uygun bulmuyoruz. Yani protesto etmenin bir anlamı yok. Burada, hükümet ve muhalefet bir araya gelip, el birliğiyle tıkanmış süreci çözmelidir. TBMM çözülmez bilineni çözer ve umutları takviye eder.'' değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam
  1. dönemde özellikle anayasanın yapılması gerektiğine dikkat çeken Seçilmiş, konuşmasını şöyle tamamladı: "'Bu dönem anayasa yapma dönemidir. Türkiye artık darbe anayasası ile yönetilmesine kimsenin rızası yoktur. Bu anlayışla artık CHP'de üzerine düşen sorumluluk bilinciyle Ak Parti ile MHP ve BDP ile bir araya gelerek demokratik bir şekilde bu sorunu çözmek için uğraşmalıdır. Gayret etmelidir. Protestoların sonucunun olmayacağı kanısındayım. Meclise girmemenin bir esprisi yoktur. Ülkeyi gerer, daha kötüye götürür. Kaldı ki halk bu insanları seçerek sorunlarımızı çözsün istemiştir. Yasalarımızı yapsın diye yetki vermiştir. Millet meclisi boykot edin diye oy vermiyor, sorunlarımızı çözün diye oy veriyor. Herkesinin devlet ciddiyeti içerisinde sorumluluk almasını bekliyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz