"Seçim ekonomisi uygulayacağız"

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buğday fiyatlarına müdahale edilmesini isteyen milletvekiline karşı çıkarak, "Biz popülizm yapmayacağız, bol keseden dağıtmayacağız. Kimse bizden ürüne yüksek fiyat beklemesin" dedi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 'Tohumculuk Yasası' ile ilgili milletvekillerine bilgi verdi. Eker'in bilgilendirme konuşması sürerken Konya Milletvekili Özkan Öksüz söz alarak, buğday fiyatlarına müdahale edilmesini istedi. Başbakan Erdoğan, milletvekilinin bu talebine karşı çıkarak, "Kimse bizden ürüne yüksek fiyat verin gibi bir beklenti içinde olmasın. Popülist bir yaklaşım içinde olmayacağız. Bol keseden dağıtmayacağız. Ülke çıkarları ve ülke gerçeklerine göre fiyat belirleyeceğiz. Seçim ekonomisi uygulamayacağız. Gerçek fiyatı neyse onu vereceğiz. Önceki yılın fiyatlarından da düşük olabilir. Kimse bizden ürüne yüksek fiyat beklemesin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, CHP'nin hakkında gensoru önergesi verdiği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e de sahip çıktı. Milletvekillerinden Çelik'e destek olmalarını isteyen Başbakan Erdoğan'ın, "CHP, öküz altında buzağı arıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız'ın başarıları ortada. Bunlar bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yönelik oyunlardır. CHP'nin oyunlarına gelmeyin. Fire istemiyorum" dediği öğrenildi.
(DA-OK-OK-ÖK-Y)
10.10.2006 18:07:06 TSI
NNNN