"Seçim için karar hemen alınmalıdır"

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, "Seçim için karar hemen alınmalıdır" dedi.

Çiller, İstanbul'dan Ankara'ya hareketinden önce, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hükümetin gidici olduğunu ve hiç kimsenin paniğe kapılmaması gerektiğini kaydeden Çiller, "Son gelişmeler Türkiye'nin artık seçime endekslendiğini gösteriyor. Bundan büyük bir memnuniyet duymak lazım. Hiç kimse panik yapmasın, çünkü bu hükümet gidicidir" dedi.

"ULUSLARARASI ANLAŞMALAR DEVAM EDECEKTİR"

DYP Genel Başkanı, "Bütün uluslararası kamuoyu, içerdeki herkes bilmelidir ki devlette devamlılık vardır. Uluslararası anlaşmalar devam edecektir. Türkiye her zaman iç ve dış borçlarını ödemiş büyük bir devlettir. Türkiye'yi bu çerçevede değerlendirmek lazım. Artık bu hükümetin gidici olduğu ve ondan daha önemlisi seçimin geldiği açıkça belli olmuştur. Seçim için karar hemen alınmalıdır. 22 Temmuz'da Meclis'in açılması için verdiğimiz öneriyi desteklemeleri samimiyetin göstergesi olacaktır. Seçimi isteyenler bunu desteklemelidirler. Çünkü 1 Eylül'de açılacak bir Meclis, AB kararlarını da, uyum yasalarını çıkaramaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE SAVAŞ İSTEMİYOR"

ABD'nin Irak'a yapacağı olası bir operasyona ilişkin bir soru üzerine Çiller, Türkiye'nin savaş istemediğini ve geçmiş Irak operasyonunda Türkiye'nin 40-50 milyar dolar zararı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çok bilen bir ekibin Türkiye'yi bir daha böyle bir zarara sokmaması son derece önemli. Eğer bilen bir ekip işbaşında olursa, Türkiye bir daha bu zararla karşı karşıya kalmadan bu büyük badireyi de atlatabilir. Bütün bunlar için bu dönemde bu hükümetin kalmasında çok büyük endişelerim var."

Kaynak: İHA