Seçim Kurulu Başkanı’ndan yeni seçilen vekillere: Telefonunuz 24 açık olsun

Bolu İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun, mazbatalarını almaya gelen milletvekillerini uyararak, “Telefonunuz 24 saat...

Bolu İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun, mazbatalarını almaya gelen milletvekillerini uyararak, “Telefonunuz 24 saat açık olsun. Her arayan, milletvekiline kesintisiz ulaşması gerekiyor. Bir iki hattınız değil, bütün GSM’lerden hattınız olacak.” dedi.

Bolu’dan milletvekili seçilen, AK Parti’li Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile CHP’li Tanju Özcan mazbatalarını aldı. Bolu Adliyesi’nde yapılan mazbata törenine, İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun’un uyarıları damgasını vurdu.

Zabun, mazbata töreninde yaptığı konuşmada, yeni seçilen milletvekillerine telefon uyarısında bulundu. Vekillere “Telefonunuz 24 saat açık olsun” diyen Zabun, şunları kaydetti: “Arandığınız zaman İngilizce konuşan bant kaydı girmemeli. Her arayan milletvekiline kesintisiz ulaşması gerekiyor. Bu hem kendilerine halk tarafından ‘İyi ki bu arkadaşımızı gönderdik’ demelerine yol açar. Hem de yaptıkları hizmetlerinin tadına vararak bir görev ifa etmiş olacaksınız. Telefonlarınız mutlaka bir iki hat, belki daha fazla GSM’ler kadar hat olacak. Her telefonu açık tutacaklar, hatta rakip seçmenlere bunu dağıtacaklar. Milletvekillerin yeni alacakları hattı dahi bana bildirmelerini rica ediyorum.” Zabun, demokrasi şöleninde olunduğunu, Türkiye’nin artık 2023’ü konuştuğunu belirterek, “Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle kucaklaşma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İl Seçim Kurulu Başkanı Zabun, ayrıca vekillerden, Bolu’ya yeni bir adliye sarayı isteyerek, şunları aktardı: “Bolu hâkimleri, şahsım ve arkadaşlarım adına en büyük isteğim 2007 seçimlerinde dile getirmeme rağmen, 23 dönem milletvekilleri buna muvaffak olamadı. Büyük bir adliye sarayının burada hizmete geçirilmesi. Salonu büyük olsaydı izdiham olmazdı. Siyasilerimize iş düşüyor. Ayrıca milletvekili arkadaşlarımın seçim bölgelerinden uzak durmamalarını, her hafta sonu Bolu’ya teşrif etmelerini, mümkün mertebe adliyeye arkadaşlarını iki tanesinin hukukçu olması nedeniyle ayaklarını kesmemeleri lazım. Kendileri yüzlerini adliyeden uzak tutmasın.”

Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve Tanju Özcan, duruşma salonunda yapılan törende, Yusuf Zabun’un elinden mazbatalarını aldı. Ercoşkun ve Küpçü, mazbatalarını almadan önce yaptıkları konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

CHP 34 YIL ARADAN SONRA BOLU’DAN VEKİL ÇIKARDI
Bolu'da en son 1977 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekili çıkaran CHP, bir milletvekili çıkarmanın sevincini yaşıyor. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, mazbatasını almak için yaklaşık 100 partili ile İzzet Baysal Caddesi’nden yürüyerek adliyeye gitti.

Reklam
Reklam

İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun, “34 yıl aradan sonra Bolu’dan milletvekili çıkaran CHP’yi kutluyorum.” dedi. Özcan da mazbatasını alırken yaptığı konuşmada, “34 yıl sonra, CHP olarak, milletvekili olarak, Bolu’yu Ankara’dan temsil etmelerini sağladılar. Herkese teşekkür ederim. Ben CHP milletvekiliyim, bundan onur duyuyorum ,sadece CHP’lilerin milletvekili değilim, bu salonda bulunan bulunmayan, AK Parti’den MHP, Saadet ve DSP’nin yani bütün Boluluların milletvekiliyim. Bunun gereğini de samimi bir şekilde yerine getireceğim. Ayrıca aldığım mazbatanın birer fotokopisini Bolu’daki CHP’li üyelere göndereceğim. Bu mazbata sadece benim değil, bütün CHP’lilerin.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz