Seçimden önce AK Parti binasına bomba atan 8 kişi yakalandı

Diyarbakır’da, 12 Haziran’da yapılan seçimler öncesi AK Parti İl Başkanlığı'na ses bombası atan terör örgütü...

Diyarbakır’da, 12 Haziran’da yapılan seçimler öncesi AK Parti İl Başkanlığı'na ses bombası atan terör örgütü sempatizanlarının da olduğu 8 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına çeşitli tarihlerde molotoflu, bombalı ve taşlı saldırılarda bulunanlara yönelik geniş çaplı bir çalışma yaptı.
Yapılan operasyonda, Diyarbakır’da özellikle seçimler öncesi, 4 Mayıs ve sonrası tarihlerde terör örgütü adına güvenlik kuvvetlerine, araçlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, banka şubelerine, siyasi parti binalarına, iş yerlerine ve araçlara yönelik molotof kokteylli, havai fişekli, el yapısı bombalı ve taşlı saldırı eylemlerinde bulundukları tespit edilen toplam 8 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerin ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar, hard disk, flash bellek, DVD, cep telefonu, sim kart ve hafıza kartları, örgütsel dokümanlar ve yasak yayınlar ele geçirildi.
Yakalanan kişilerle birlikte, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na 25 Mayıs’ta yapılan ses bombalı saldırı da aydınlatıldı. Yakalanan kişilerin adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz