"Seçime süresinde giden parti olduk"

SAKARYA (İHA) - İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, hükümet olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, seçime süresinde gitmeyi kararlaştıran parti olduklarını söyledi.

AK Parti Sakarya İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Aksu, hükümet olarak 4 yılı aşkın bir süreyi tamamladıklarını kaydederek, "Biz ilklerin partisiyiz diyorduk. Yine biz bir ilki gerçekleştirdik. 4. yılını tamamlayan ve seçime süresinde gitmeyi kararlaştıran parti olduk. Biliyorsunuz her gün erken seçim isteyenler oldu. Ben tecrübeli bir kardeşinizim. 1978 yılından beri parlamentodayım. Birçok erken seçim kararında bulunduk. Milletvekilleri hep böyle dışarıda muhalefet ederler ama içeri girince oy verirdik. O zamanlar şartlar değişikti. Koalisyon seçimleri döneminde işler yürümeyince, yeni bir seçim ihtiyacı hissedilirdi. Anavatan döneminde bir mahalli idare seçiminde, partinin oylarının mahalli seçimde düşmesinden sonra tabi çok spekülasyonlar yapılınca erken seçim kararı alındı. Seçime gidilmişti. Daha sonra koalisyon dönemlerinde seçime gidildi. Ama bizim öyle bir şeye ihtiyacımız yoktu. Bir parti ilk defa Cumhuriyet tarihinde bu kadar milletvekiliyle iktidar oldu. Bu da bir ilktir. Tek başına iktidarlar var. Ama bu kadar çok sayıda milletvekiliyle iktidar olan yine ilk partiyiz. Milletimize verdiğimiz sözleri de bir bir yerine getiriyoruz. Onun gayreti içerisindeyiz. Ülkede güven ve istikrar ortamı sağlanmıştır. Bunu sadece biz demiyoruz. Bizim dışımızda herkes söylüyor. Bütün yabancı kurum ve kuruluşlar bunu ifade ediyor. Peki niye erken seçime gedelim ki? Durup dururken lüks için seçime gidilmez ki" dedi.

Reklam
Reklam

Aksu, gençlerin önünü açan bir yasa tasarısını meclise getirerek, seçilme yaşını 25'e indirdikleri ifade ederek, "Biz gençlere önem veriyoruz. Hanımlara önem veriyoruz. Bunu lafta bırakmadık. Yasayı da getirdik meclisten geçirdik. Bunu getirirken de seçim tarihini belirledik. 2007 yılı Kasım ayının ilk haftası dedik. 4 Kasım dedik. Ondan sonra erken seçim isteyenler de buna oy verdiler. Böylece tarih belirlendi. Onun için 2007 yılı önemli bir yıl. Hem bir genel seçim yapılacak, hem de parlamento tarihi bir görev ifa edecek. 7 yılda bir yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birini yapacağız. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Bunda da, bir sürü spekülasyonlar yapıldı. Erken seçime gidilsin, yeni bir meclis gelsin diye. İnşallah bu parlamento, bu meclis Cumhurbaşkanı'nı seçecektir. Biz bütün bunları bir tarafa bırakıyoruz. Kendi işimize bakıyoruz. Millet bizden ne istemiş, talebi ne, onları yerine getirmekle meşgulüz" diye konuştu.

Hükümet olarak birinci önceliklerinin eğitim olduğunu ifade eden Aksu, "Eğitimi birinci öncelik olarak kabul ettik. İkinci sağlık dedik. İnsanımızın iyi yetişmesi, iyi eğitilmesi gerekir ama, sağlıklı olarak da yetişmesi lazım. Ondan sonra adalet dedik, yargı dedik. Emniyet ve güvenlik dedik. Bunlar 4 önceliğimiz dedik. İlk defa milli eğitim bakanlığı bütçesi devlet bütçesi içerisindeki, en yüksek paya sahip oldu. Bizim dönemimiz günden beri milli eğitim bakanlığı devlet bütçesinden en yüksek payı alan bakanlık olmuştur. Bir taraftan eğitim kurumlarımızın mekan olarak sayısının arttırılmasına gayret ediyoruz. Bir yandan bütçeden ayrılan ödeneklerle yeni derslikler, okullar yapılıyor. Öbür taraftan da 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nı daha verimli hale getirerek hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını sağlayarak, yeni derslikler yeni okullar yaptırıyoruz. Tabii bu kampanyalarda mahalli yöneticilerimizin de milletvekillerimizin de büyük katkıları vardır. Vatandaş size güvendi mi, bu yardımları size çok rahat bir şekilde yapar. Size itibar etti mi bunlar çok güzel bir şekilde yürür. AK Parti iktidarı bu güveni, bu istikrarı temin etmiştir. Mahalli yöneticilerimiz de bu gayreti gösterince, eğitime gerçekten büyük başarılar sağlandı" dedi.

Reklam
Reklam