Seçimi yapılmamış belediyeler ne olacak?

ANKARA (ANKA)- Seçimi yapılmamış belediye ve muhtarlık ile 29 Mart'ta yapılan seçimlerde seçim işi ve işlemleri iptal edilen belediyeler için 7 Haziran'da yeniden seçim yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararına göre, çeşitli nedenlerden dolayı 29 Mart tarihinde seçimi yapılamamış belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği ile muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği, idari değişiklik sebebiyle, 1 Ocak 2009 tarihinden sonra kurulmuş ve 29 Mart tarihinde seçimi yapılmamış olan veya kuruluşunu 29 Mart tarihinden sonra tamamlayan köy muhtarlığı ve ihtiyar meclisi üyeliği ile mahalle iken köy statüsüne dönüştürülen yerleşim birimlerinde 7 Haziran'da seçim yapılacak.

Reklam
Reklam

Yine 29 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde, seçimin seçim iş ve işlemlerinin iptaline karar verilmesi halinde aynı yerde de seçimler 7 Haziran'da yapılacak. Bu durumda seçime katılabilecek siyasi partilerin yeniden tespit ve ilan edilmesine gerek bulunmayacak, 29 Mart tarihinde yapılan seçime katılmış olan siyasi partilerin bu seçime de katılabilecekler.

Bu nedenlerle 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin başlangıç tarihi 06 Nisan Pazartesi günü olarak belirlendi. (ANKA)