"Seçimin mağlubu siyasi iktidar olmuştur"

ANKARA (ANKA) -KESK Genel Başkanı Sami Evren, "AKP'nin seçim başarısızlığının altında yatan en önemli faktör, krizin yol açtığı işsizlik karşısında, emekçilerin yoksullaşmasına duyarsız kalışıdır" dedi.

Türkiye'nin 2009 yerel seçimlerine, kriz koşullarında, krizi görmemeye, göstermemeye çalışan bir siyasi iktidar ile girdiğini belirten Evren, AKP bütün devlet olanaklarını kullanarak, valileri dahi seferber ederek hazırlandığı seçimlerden ciddi bir oy kaybıyla çıkmıştır ifadesinde bulundu.

KESK Genel Başkanı Evren yaptığı yazılı açıklamada, "Bu seçimin mağlubu siyasi iktidardır. Bizzat başbakanın kendisi bu seçimi bir güven oylamasına dönüştürmüş, çıtalar belirlemiş; ancak kendi çıtalarının altında kalmıştır" görüşünü savundu.

Reklam
Reklam

Açıklamada şöyle denildi:
"Sermayeyi önceleyen politikaları terk ederek emekçilere kulak vermeli, Kürt sorununun da otoriter, militer yaklaşımları terk ederek sivil, demokratik çözüm imkanlarının önünü açmalı; toplumun seçim barajının kalkması ve siyasi partiler kanununun demokratikleşmesi, özgürlükçü, eşitlikçi ve bütün toplumsal kesimleri kapsayan yeni bir anayasa özlemine uygun adımlar atmalıdır." (ANKA)