"Seçimlerin derhal yapılması doğru olacaktır''

Futbol Federasyonu eski başkanı Av.Dr. Levent Bıçakcı, UEFA'da görev yapan bir futbol adamı olarak Futbol Federasyonu konusunda bu aşamaya gelinmesinin kendisini hiç memnun etmediğini söyledi.

A.A'ya yazılı bir açıklama yapan Bıçakcı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ana statüsünün olağanüstü genel kurula ilişkin maddesinin farklı yorumlara sebep olacak nitelikte yoruma açık bir şekilde düzenlendiğini vurgulayarak, "Bu madde uyarınca yasal işlemlerin en kısa süre içinde tamamlanarak olağanüstü seçim genel kurul tarihi belirlenmelidir. Kaldı ki, 106 delegenin yazılı müracaatının yapıldığı göz önünde bulundurulursa TFF Yönetim Kurulu'nun ivedilikle olağanüstü genel kurulu toplaması, genel kurulun iradesine uygun olarak hukukun gereği olmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Bıçakcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Federasyon başkanlığı görevinde bulunmuş biri olarak üzülerek ifade etmeliyim ki; bu aşamaya gelinmesi UEFA'da da görev yapan bir futbol adamı olarak beni hiç memnun etmemektedir. Ancak şu andaki fotoğraf geri dönülemez bir sürecin başlamış olduğunu gösteriyor. Türk futbolunun daha fazla yara almaması adına seçimlerin yasadaki sürelere bağlı kalmaksızın derhal yapılması doğru olacaktır."