'Seçimlerin ertelenmesi AKP'nin oyunu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

ANKARA (ANKA)-CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, seçimlerin 4 yerine 5 yılda yapılmasına ilişkin öneriye, "Bütün bunlar iktidar partisinin siyasi oyunlarından ibarettir. Halk ve Türkiye'nin geleceği düşünülerek değil, kendi menfaatleri doğrultusunda kısa vadeli parti menfaatleri doğrultusunda gündeme getirilen üzerinde düşünülmemiş düşüncelerdir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Almanya'da bugün başlayan NSU davasına değinerek, "Bu önemli bir dava Alman toplumunun geçmişteki deneyimlerine, tarihine baktığımız zaman ırkçılık sorununun halen devam etmekte olduğunu gösteren olaylar dizisinin davası. Geçte olsa Alman adaleti bu meseleye el koymuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Bu cinayetlerin üzerinden çok yıllar geçtiğini belirten Loğoğlu, "Yani 10-12 sene önce bu cinayetlere kurban veren ailelerin çektikleri sıkıntılara yani kocası ölen kadının veya çocuklarının suçlanması döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu vatandaşlarımızın yanında yer almadı" dedi.

Suriye'de yaşananlara işaret eden Loğoğlu, "Hükümetin şöyle kendini bir silkelemesi ve bu izledikleri Suriye politikasının Türkiye'nin başına daha ne gibi belalar açacağını düşünerek biraz daha dikkatli davranmaları gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. Bulgaristan'da çok kötü şeyler olduğunu belirten Loğoğlu, "Suriye ve Irak'tan sonra AKP Hükümeti Bulgaristan'ın içişlerine karışıyor anlamına gelen çok ciddi eylemlerde bulunuyor. AKP izlediği bu politikayla orada soydaşlarımızı ikiye bölüyor" dedi.

-SORULAR-

"Askerliğin süresinin kısaltılması gündemde. Açıklama Milli Savunma Bakanı'ndan geldi, ne diyorsunuz?" sorusuna Loğoğlu şu yanıtı verdi:

"Türkiye'nin güvenliğinin hele hele komşularımızla olan ilişkilerimizi dikkate aldığımızda daha geniş bir çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini düşünürüz. Elbette askerliğin kısaltılmasında bir ulusal güvenliğimiz açısından bir sakınca yoksa bu toplumu rahatlatacak bir husustur. Ben de 18 ay askerlik yaptım. Uzun gelmişti bana ama yaptık yani neticede askerlik bir vatan görevi."

Reklam
Reklam

-IRAK ZİYARETİ-

"Irak'a gitmeniz gündemde nedeni nedir, Sayın Kılıçdaroğlu da gidecek mi?" sorusuna Loğoğlu, "Irak için şu anda planlanan ki Irak Büyükelçiliği nezdinde girişimimiz oldu. Muhtemel bir genel başkan ziyaretinin ön hazırlığını yapmak üzere bir ön heyetin gitmesi için bir girişimde bulunduk. Benim başkanlığımda iki-üç milletvekili arkadaşımızdan oluşacak bir heyetle fakat Irak Büyükelçiliğinden henüz bir yanıt almadık. Çünkü Bağdat'a gideceğiz. Orada hükümet yetkilileri ile görüşmek istediğimizi belirttik. Sanıyorum oradaki koşullar özellikle güvenlik koşulları Irak makamları açısından elverişli bir duruma geldiğinde bize bir cevap vereceklerdir. Genel Başkanımızda bizim yapacağımız ön ziyaretten sonra yine üzerinde mutabık kalınacak bir tarihte Irak'a gidecektir. Neden gider Irak'a, Türkiye Irak ilişkileri bakımından" yanıtını verdi.

CHP milletvekillerinin Güney Afrika'ya gitmesine ilişkin bir soruya da Loğoğlu, "Güney Afrika'da bazı şeyler öğrenebileceğimiz bir toplantıya bazı milletvekillerimizin de gitmesi de fevkalade doğaldır" dedi.

Reklam
Reklam

-"GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK"-

"Seçimlerin 5 yılda bir yapılması yönünde bir hazırlık olduğu konuşuluyor, ne dersiniz?" sorusuna Loğoğlu, "Biraz da gündem değiştirmek için söylenilmesini gündeme getirilmesini yanlış buluyoruz. Seçimler 4 yılda bir yapılıyor. Önümüzde zaten bir sürü seçim var. Bu seçim şeyleriyle oynamanın ben en azından halkımıza karşı bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Halkın oylarını çelmek için 'onu değiştirelim, bunu erken alalım, bunu geriye alalım', demokrasilerde olur ama Türkiye'de demokrasi olduğundan söz etmek bana göre fazla mümkün değil. Bütün bunlar iktidar partisinin siyasi oyunlarından ibarettir. Halk ve Türkiye'nin geleceği düşünülerek değil kendi menfaatleri doğrultusunda kısa vadeli parti menfaatleri doğrultusunda gündeme getirilen üzerinde düşünülmemiş düşüncelerdir" dedi. (ANKA)