Seçkin Saruhan, CISM Güreş Komitesi Başkanlığına seçildi

Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın eski teknik patronlarından Seçkin Saruhan, CISM (Dünya Askeri Sporlar Konseyi) Güreş...

Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın eski teknik patronlarından Seçkin Saruhan, CISM (Dünya Askeri Sporlar Konseyi) Güreş Komitesi Başkanlığı'na seçildi.
2006 yılında cumhuriyet tarihinde ilk kez Grekoromen stilde takım halinde dünya şampiyonu olan ekibin teknik direktörü ve Grekoromen Güreş A Milli Takımı Teknik Direktörlerinden Seçkin Saruhan, CISM (Dünya Askeri Sporlar Konseyi) Güreş Komitesi Başkanlığına seçildi.
Bulunmuş olduğu görevlerde birçok defa ilklere imza atan Seçkin Saruhan, yine bir ilki başardı ve Türk spor tarihinde ilk defa CISM’de bir spor dalında başkanlık yapan spor adamı oldu. Daha önce CISM güreş komite üyesi görevinde olan Seçkin Saruhan, Brüksel’de yapılan seçimlerde başkanlığı Finlandiya’lı Marko Korpela’dan devraldı.

Reklam
Reklam

CSIM NEDİR ? NASIL ÇALIŞIR? SEÇKİN SARUHAN NELER YAPACAK?
CISM, 18 Şubat 1948'de Nice (Fransa)'de kuruldu. Türkiye 1949 yılında CISM’e üye oldu. Halen 135 üye ülkenin silahlı kuvvetleri, CISM şampiyonalarında yarışıyor ve ülkeleri ile silahlı kuvvetlerini temsil ediyor.
CISM şampiyonaları her yıl otuza yakın branşta dünya şampiyonası, dört yılda bir kez altı bin civarında katılımcıdan oluşan Askeri Oyunlar ve yine dört yılda bir kez de kış oyunları şeklinde düzenleniyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri birçok spor dalında CISM şampiyonalarına katılıyor ve kuşkusuz en başarılı olduğu sporlardan biri de ata sporu güreş. CISM şampiyonalarında başarılı olan sporculara devlet imkânları da var.
CISM şampiyonalarında güreş branşı çok özel ve önemli bir yere sahip.
Türkiye’den bir adayın Güreş Komite Başkanlığı'na seçilmesinin zor olduğu iddia edilen seçimler sonunda Seçkin Saruhan'ın bu göreve gelmesi güreş camiasında büyük sevince yolaçtı. Yıllarca güreş milli takımlarında başarılı bir antrenörlük sergileyen Seçkin Saruhan’ın bu göreve seçilmesinin ülke güreşinin geleceği için de büyük önem arzettiği ileri sürülüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz