‘seçmeli Ders Olarak Kur’an-ı Kerim Öğretimi Çalıştayı’ Sona Erdi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Örgün Eğitim Kurumlarında Seçmeli Ders Olarak Kur’an-ı Kerim Öğretimi Çalıştayı’...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Örgün Eğitim Kurumlarında Seçmeli Ders Olarak Kur’an-ı Kerim Öğretimi Çalıştayı’ sona erdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve iki gün süren çalıştay sona erdi. Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen, çok sayıda akademisyenin ve öğretmenin katıldığı çalıştayda ‘Kur’an-ı Kerim Öğretiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Yeni Metodlar’, ‘Kur’an-ı Kerimi Anlama ve Anlatma Metodları’ ve ‘Çağımızın Gençlerine ‘Kur’an-ı Kerimi Nasıl Anlatmalıyız’ konuları ışığında Kur’an-ı Kerim eğitimi ele alındı.

Reklam
Reklam

Çalıştay sonunda yapılan açıklamada "Kur’an eğitimde, dil, bölge şartları ve ağız yapısı göz önüne alınarak üniversite, müftülük ve Milli Eğitim Müdürlükleri’nce oluşturulan bir komisyon tarafından en uygun öğretim metodu tespit edilmeli ve uygulanmalıdır. Zeki öğrenciler, ilahiyat ve islami ilimler fakültelerine yönlendirilmelidir. Örgün eğitim kurumları bu imkanı değerlendirmeli ve ortaokul ile lise çağındaki öğrencilere Kur’an-ı öğretmeli, yaygın eğitim kurumları da halka yönelik çalışmalara ağırlık vermeli, çağın araç ve gereçlerinden Kur’an öğretiminde istifade edilmeli, internet kullanıcılarına Kur’an-ı anlatan siteler önerilmelidir. Kur’ana bütüncül yaklaşım metodu benimsenmelidir. Kur’an ayetleri sosyal yaşam içerisinde sürekli gündemde tutulmalı, şahsi din anlayışları ve bakış açıları Kur’an’ın önüne geçmemelidir. Samimiyet ve şuur önemlidir. Öğretmenler, Kur’an’ı öğretebilecek formasyonla yetiştirilmeli, ezberlenecek sureler Kur’an’ın orijinal metninden öğretilmelidir. Kur’an, anlaşılır, sade ve yaşanabilir bir tarzda anlatılmalı, tecvid ve mahreç eğitiminde kolaylaştırıcı ve anlaşılır bir materyal kullanılmalıdır” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: