Seda ailesine teslim edildi

Manisa'da bir süredir kayıp olan Seda Çöpürkaya (13), İzmir'de bulunarak ailesine verildi.

İZMİR (A.A) - İzmir Çocuk Şubesi Müdürlüğü ekipleri tarafından Bayraklı'da bulunarak Gaziemir'deki hizmet binasına getirilen Seda Çöpürkaya, Manisa'dan gelen ailesine ve yakınlarına teslim edildi.

Seda Çöpürkaya'nın, kız arkadaşıyla birlikte evden kaçtıkları, otostop yaparak İzmir"e geldikleri, birkaç gün sokakta kaldıkları, fakat başlarına kötü birşey gelmediği, daha sonra tanıştığı bir kişiye durumunu anlatınca bu kişinin polise haber verdiğini ve ekiplerin geldiğini söylediği öğrenildi. Kız, daha sonra ailesi tarafından Manisa'ya götürüldü.

Reklam
Reklam

Bu arada, şube önüne gelen çocuğun yakınları, olayı görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdılar. Gazetecilerin yumruklandığı ve bir gazetecinin telsizinin kırıldığı olaya polis ekibinin müdahale etmemesi dikkati çekti.

Olay yerinde bulunan Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis memurunun, gazetecilerin olaya müdahalede bulunması çağrısına küfürle karşılık verdiği ileri sürüldü.

-KARŞILIKLI BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR-

Yaşanan olaydan sonra gazetecilerle, çocuğun yakınları, polis memuru ve gazeteciler birbirlerinden şikayetçi oldular. Anadolu Ajansı muhabirleri Servet Ülkü ve Ali Atmaca, Cihan Haber Ajansı muhabiri Tekin Gürbulak, İhlas Haber Ajansı muhabiri Arif Çayan, Yeni Asır Gazetesi muhabiri Metin Burmalı ve Haber Türk Gazetesi muhabiri Ceyhan Torlak, konuyla ilgili ifade verdiler.

Olayı izleyen gazetecilerle kızın yakınları ve polis memuru arasında yaşananlarla ilgili olarak Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sırasında bir polisin gazetecilere küfür ettiği iddiasıyla ilgili olarak, ''konunun kanıtlanması durumunda polis memuruna gereken cezanın verileceğini'' söyledi.

Reklam
Reklam