Seda Akman ve Durul Bazan serbest bırakıldı

İSTANBUL (İHA) - Sevgililer Günü adlı operasyonda gözaltına alınan Seda Akman ve Durul Bazan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi de, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. "Baş torbacı" olarak nitelendirilen Ö.O.'nun da aralarında bulunduğu, uyuşturucu satıcısı oldukları iddia edilen 4 kişi ise tutuklandı. Seda Akman'ın ifadesinde, "Bir defa yanıldım, kullandım. Özür dilerim. Satıcı değilim, içiciyim" dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, organize bir şekilde uyuşturucu madde kaçakçılığı yapmak amacıyla suç örgütü kuran ve örgüt faaliyeti kapsamında uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan şahısları tespit edilerek takibe aldı. 2 ay süre içerisinde yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, suç örgütü kurarak gençleri uyuşturucu maddeye alıştıran ve bu yolla büyük kazançlar elde eden Ö.O. liderliğindeki suç örgütünün faaliyetleri inceleme altına alındı. Hedef kitlesi özellikle zengin müşteriler olan kişiler ile ilgili yapılan teknik takip ve istihbari çalışmalar sonucunda organize suç örgütünün faaliyetleri tespit edildi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Beylikdüzü, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Ümraniye ve Kağıthane ilçelerinde organize bir şekilde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların bulunduğu ihbarı üzerine 15 Şubat 2007 günü saat 05.00'te 14 ayrı noktaya eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. "Sevgililer Günü" adı verilen operasyonda, aralarında "Emret Komutanım" dizisi oyuncuları Seda Akman ve Durul Bazan ile Seda Akman'ın ablası Eda Akman ve Ö.O.'nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Operasyon sonucu yapılan aramalarda ise, 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız "Brownig" marka tabanca, 19 adet dolu fişek, 1 adet üzerinde kuru sıkı tabanca, 7 adet 8 mm çapında kuru sıkı dolu fişek, 7 adet boş kovan, 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız Lama marka tabanca, 6 adet kokain içme düzeneği haline getirilmiş boş ayran kutusu, 2 adet amonyak şişesi ve silahlara ait şarjörler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 15 kişiden adliyeye sevk edilen Seda Akman'ın ablası Eda Akman ve S.Y. serbest bırakılırken, 13 kişi nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen "baş torbacı" olarak nitelendirilen Ö.O.'nun da aralarında bulunduğu ve satıcı olduğu iddia edilen E.T. ve E.T. kardeşler ile C.K., çıkarıldıkları mahkemece "örgütsel bir şekilde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklandı. Durul Bazan ve Seda Akman'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı. Seda Akman'ın içici olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldığı ve ifadesinde "Bir defa yanıldım, kullandım. Özür dilerim. Satıcı değilim, içiciyim" dediği öğrenildi.

Reklam
Reklam