Sedaş, Altyapısını Güçlendiriyor

Türkiye'nin ilk özelleşen elektrik dağıtım şirketlerinden Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., Avrupa'nın öncü bilgi teknolojileri şirketi...

Türkiye'nin ilk özelleşen elektrik dağıtım şirketlerinden Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., Avrupa'nın öncü bilgi teknolojileri şirketi Indra ile anlaşma imzaladı. 3,5 milyon dolar tutarındaki anlaşmayla SEDAŞ'ın finans, lojistik ve insan kaynakları bölümleri iyileştirilecek.

Yönetime yönelik sunduğu çözümlerle dünyanın dört bir yanındaki büyük şirketlerin teknoloji ortağı olma özelliğini koruyan Indra, Türkiye'nin ilk özelleşen elektrik dağıtım şirketlerinden SEDAŞ'ın işletme kaynak planlaması uygulamasının ilk etabını sonuçlandırdı. Indra, 3,5 Milyon dolar tutarındaki projeyle, elektrik dağıtım hizmetlerinde hızlı servis ve kaliteli hizmet anlayışıyla müşteri memnuniyetini önemseyen Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtım şirketlerinden SEDAŞ'ın finans, lojistik ve insan kaynakları bölümlerini güçlendirecek. Ayrıca Indra, SEDAŞ'ın önümüzdeki 5 yıl sistemlerinin bakımını da üstlenecek.

Reklam
Reklam

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illeriyle birlikte toplam 4 il, 45 ilçe, 66 kasaba ve 1441 köyde enerji tedarikçisi ve dağıtıcısı olan SEDAŞ, yaklaşık 2,000 kişiyi istihdam etmiş ve 3 milyondan fazla sakine hizmet sağlamıştır. Türkiye'nin en büyük elektrik şirketlerinden SEDAŞ'la imzalanan projeyle çalışanların bordrolarının kontrolü ve SAP platformu kapsamında yeni bir ERP'nin uygulanması sağlanacak. Bu süreçlerin yönetimi, işletme sürelerinde tasarruf sağlayarak verimliliği yükseltecek. Sağlam bir altyapıya kavuşacak olan şirketin, sektördeki rekabet gücü üst seviyeye çıkacak ve işletmenin daha iyi kontrol edilmesi sağlanacak. Indra'nın geliştirdiği çözüm, aynı zamanda ülkedeki elektrik piyasasında yapılacak yönetmelik değişikliklerine ve piyasasının özgürleştirilmesiyle getirilen kriterlere göre hazırlandı. Bu da kaynakları optimize edip masrafları azaltarak hizmetlerin kalitesini iyileştirecek. Ayrıca Türk profesyonellerden oluşan bir ekip, SEDAŞ sistemlerinin kullanımı aşamasında ortaya çıkabilecek ihtiyaçlara cevap vermek üzere görevlendirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: