SEDAŞ: Elektrik direklerinden cıvata ve parça çalınması sabotajdır

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri, SEDAŞ’ın sorumluluk alanındaki elektrik direklerinden cıvata ve çapraz bağlantıların...

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri, SEDAŞ’ın sorumluluk alanındaki elektrik direklerinden cıvata ve çapraz bağlantıların çalındığını tespit etti. SEDAŞ Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konuk olayın sabotaj olduğunu söyledi.

Kocaeli’nde SEDAŞ ekipleri, Dilovası Çerkeşli, Köseler ve Tepemanayır köyler grubunun ve Gebkim Organize Sanayi Bölgesi'nin beslendiği enerji nakil hattındaki demir direk taşıyıcıların somunlarının sökülerek parça demir çalındığını tespit etti. Ekipler durumu emniyet güçlerine bildirdi.

Reklam
Reklam

Şaşkınlığını gizleyemeyen SEDAŞ Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konuk, “Çevre halkımızdan bu direklere müdahale edenleri gördüklerinde acil olarak SEDAŞ’a ve emniyet güçlerine bildirmelerini istiyoruz. Enerji nakil hatlarına ilgili kuruluşlar dışında kimse müdahale edemez. Üç kuruşluk demir için bu yapılmaz. Yapılan sabotajdır. Bu şekilde direkler en küçük fırtınada yıkılır ve bölge uzun süre enerji kesintisine maruz kalır. Bu tesisler milli servettir. Demir direklerin yıkılması halinde enerji ihtiyacı hat safhada olan sanayi kuruluşları günlerce enerji alamayabilir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz