SEDAŞ İcra Başkanı Güven: "Müşterilerimizin 17.00 Ile 22.00 Arasındakitüketimlerine Dikkat Etmeleri Gerekmektedir"

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ. (SEDAŞ) İcra Başkanı Bekir Sami Güven, müşterilerinin 17.00 ile 22.00 arasındaki tüketimlerine dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ. (SEDAŞ) İcra Başkanı Bekir Sami Güven, müşterilerinin 17.00 ile 22.00 arasındaki tüketimlerine dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, "akıllı sayaç" olarak bilinen ve üç zaman dilimine göre faturalandırma yapılmasını sağlayan elektronik sayaçların sunduğu imkandan yararlanmak için sayacı değişen müşterilerinin yazılı başvuru yapması halinde puant tarifesinin uygulandığını belirterek, "Müşteri onayı olmadan SEDAŞ elektrik tarifesini değiştiremez" denildi.

Reklam
Reklam

Elektronik sayaçlar 3 farklı zaman diliminde ölçüm yapabilme kabiliyetine sahip olduğunu kaydeden Güven, şu ifadelere yer verdi:

"Elektrik tüketiminde geçerli olan tarifede en ucuz tüketim bedelinin saat 22.00 ile 06.00 arasında gerçekleşiyor. Enerji kullanımının bu saatlere kaydırılmasıyla, enerji tüketim maliyeti düşürülebilir. 06.00 ve 17.00 arasında gündüz, 17.00 ile 22.00 arasında puant ve 22.00 ve 06.00 arasında gece tarifesi işliyor. Buna göre en pahalı elektrik puant tarifesinde. Evlerimizde elektrik tüketimi fazla olan ev araç ve gereçlerini 22.00'dan sonra kullanılması durumunda ciddi anlamda faturada tasarruf edilmesi sağlanmış olacaktır. Fakat bilinmesi gereken bu üçlü tarifeyi kullanırken elektriğin en pahalı olduğu dönem saat 17.00 ve 22.00 arasındadır. Elektriğin fazla tüketilmesi durumunda ay sonunda kabarık bir elektrik faturası ile karşı karşıya kalınabilir. Bu sebeple müşterilerimizin 17.00 ile 22.00 arasındaki tüketimlerine dikkat etmeleri gerekmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz