Sedaş Saraybahçe Projesine Start Verdi

SEDAŞ 2012 Yılı Yatırım Programı kapsamında İzmit Merkezinde Heykel Trafo binası ön kısmından Saraybahçe...

SEDAŞ 2012 Yılı Yatırım Programı kapsamında İzmit Merkezinde Heykel Trafo binası ön kısmından Saraybahçe Projesine start verdi. Heykel trafo binasından Devlet Hastanesi trafo merkezine kadar yeni tesis edilecek yer altı kablolu enerji nakil hattında şu anda kullanılan 15 kilovolt yerine 34,5 kilovolt kullanılmaya başlanacak. Gerilim dönüşümünü de sağlayacak yeni çalışma ile merkezdeki yeni enerji talepleri daha rahat sağlanırken daha kaliteli enerji kullanımı da gerçekleşecek. 30 yıllık enerji nakil hattı tesisleri yenilenirken, alternatif hatta oluşturulmuş olacak.

Reklam
Reklam

Topçular, Çınarlı ve Bağçeşme projelerini tamamlayan SEDAŞ, 5 Adet yer altı trafo merkezi ve 2 adet beton köşk kabin ile yeraltı kablolu yüksek gerilim şebekesi tesis çalışmasını da kapsayan Saraybahçe projesinde hızla ilerlemeye başladı. Saat kulesi, Heykel mevkiinden başlanan tesis çalışması merkeze doğru ilerliyor. SEDAŞ dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan yer altı trafo merkezi uygulamasını Kocaeli ilinde eski demiryolu, şimdiki yürüyüş yolunda yatırım programına aldığı 5 yeni trafo merkezinde gerçekleştirecek. SEDAŞ kapalı sistem metal muhafazalı modüler hücrelerin yer aldığı yer altı trafo merkezlerinin inşası ile birlikte trafo merkezleri arasında bağlantı sağlayacak yer altı kablolu şebekeyi de aynı anda tesis edecek.

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Dağıtım Varlıkları Yapım Müdürlüğü tarafından sahada yapımı gerçekleştirilen enerji dağıtım tesislerinin konrolünün yapıldığı ve tesislerin en iyi şekilde tamamlanması için büyük bir titizlik gösterildiğini belirterek, “Yapılan tesisler gelecekte de uzun yıllar Kocaeliye hizmet verecek, çalışmalar gerektiğinde zorunlu olarak programlı kesintilerle tamamlanacak. Çevre ve iş güvenliğini de önemsediğimiz çalışmalar sırasında, yüklenici firmalarımız dikkatli çalışmaları konusunda uyarılıyor ve denetleniyorlar. Tesis yapım çalışmalarında bu çalışmalardan etkilenen çevredeki vatandaşlarımıza bu hizmetlerin Kocaeli İli ve kendileri için yapılıyor olması nedeniyle gösterdikleri hoşgörü ve anlayışa, ayrıca işbirliği içinde destek veren kurumlara da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: