Sedefçi, hakkında yapılan yorumlara kızdı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yerel medyada kendisi hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi. Sedefçi, belediye...

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yerel medyada kendisi hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi. Sedefçi, belediye bünyesinde yaptığı değişiklik konusunda açıklamada bulunarak, "Belediyede değişiklik yapmışım. Hapse girmeye niyetli değilmiş benimle beraber. Onun için kendisi ayrılmışmış. Kardeşim, ben aldım adamı görevinden. Çalışmasını beğenmedim, başarısız, aldım görevden. Bu kadar basit. Kalkmış bilmem neler olacakmış.” dedi.

Hayatında hiç bir zaman yanlış yere imza atmadığını ifade eden Sedefçi, yaptığı her icraatın hesabını verdiğini ve vermeye devam ettiğini belirtti. Attığı her imzanın hesabını vermeye hazır olduğunu ifade eden Sedefçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cezaevinde yatmaya niyeti yokmuş arkadaşın benimle beraber. Böyle b..’tan şey olur mu? Ben o adamı hiçbir zaman zorlayıp da imza at demedim. Adam gibi çalış, başarılı ol diye baskı yaptım. Başaramayınca aldım görevden, bu kadar basit. Bir tanesi dava açtı ne oldu? Mahkemede red oldu davası. Mahkeme beni haklı buldu.”

Reklam
Reklam

Bunun, bir amaç doğrultusunda yazılmasını “çok çirkin” olarak değerlendiren Sedefçi, bir gazetede yayımlanan, “Bugün, yarın emniyet, savcılıktan aldığı talimatla belediyenin çöker tepesine” şeklindeki yazıya ise “Bir temenni, dilek. Nah buna ulaşırsınız siz, bu sizin temenniniz olarak kalır, avucunu yalarsınız, yalamaya devam edeceksiniz." diye ifade etti.

“İnsanın, yaşamında hep ahlaklı ve dürüst olmasını, yalan söylememesi gerektiğini hep konuşuruz.” diyen Sedefçi, “Bunlar, insanda olması gereken vasıflardır. Ama maalesef yine bizim basınımızda basın ahlakına uymayan yazıları okumaktan üzüntü duyuyorum. Duyumlarla veya belirli işaretlerle yazılar yazılarak hedef haline getirilmeye çalışılıyoruz. Bunu daha önce bir arkadaşım yaptı. Şimdi de aynı rolü bir başka arkadaş üstlenmiş. Şerefli insanlar yalan yazmazlar, yalan söylemezler. Şerefli insanlar iddiasını ispatlar. Eğer şerefli insanlar iddiasını ispatlamazlarsa ne olacağını hepimiz gayet iyi biliriz. Ben Bulgaristan’a gitmişim, görüşmeler yapmışım, işi bağlamışım, Edirne’ye dönmüşüm. Bunu yazan arkadaşımız iddiasını ispatlamazsa onun şerefli olmasından şüphe duyarım.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bununla yargı önünde hesaplaşacağını aktaran Hamdi Sedefçi, sözlerini şöyle tamamladı: “Yargıya başvurdum. Kimsenin ahkam kesmeye hakkı yok. Madem iddia ediyorsun, iddianı ispatla, belgele, hesabını sor. Eyvallah. Ama ispatlayamadığın şeyi yalan söyleyerek, iddia ederek kafa bulandırmaya çalışıyorsan hesabını vereceksin. Şimdiye kadar iyi niyetle dayandım, dayanmış ama bıçak kemiğe dayandı. Yapan hesabını verecek kardeşim. Kim hesap verme durumunda ise hesabını verecek. Ben isem, ben vereceğim. Yazı ise yazan kişi verecek. Kimsenin hakkında ahkam kesmeye, ileri geri konuşmaya kimsenin hakkı yok. Ayıp ya.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz