Sedefçi: İftar Yemeğiyle Politika Yapılması Doğru Değil

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, iftar yemekleriyle politika yapılmasının doğru olmadığını söyledi.Sedefçi, il merkezindeki mahalle...

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, iftar yemekleriyle politika yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

Sedefçi, il merkezindeki mahalle muhtarlarına bilgisayar dağıtımın toplantısında yaptığı konuşmada, din ile politika işinin farklı olduğunu vurguladı.AK Parti'nin iftar yemeklerinde irtikap suçu işlediğini savunun Sedefçi, “Yemeklerin parasını kimler veriyor? Araştırır mısınız? Bence şu anda suç işleniyor. Telefon ediyorlar iş adamlarına, 'bu akşam iftar yemeği senden' deniliyor. Ben bunu biliyorum. İsim de verebilirim. İspatlarım da. Bu resmen suçtur. İrtikap bu iş. Resmen birisinden zorla bağış alıyorsun. Ve parti adına, politika yapmak adına insanlara sunuyorsun.” dedi.

Reklam
Reklam

Müslümanlıkta böyle bir şeyin olamayacağını dile getiren Sedefçi, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde bayrağın geçişi sırasında bakanların kalkmadığı iddialarına cevap verdi. Sedefçi, 2004 yılından bu yana Türk bayrağının 10. Yıl Marşı eşliğinde geçiş yaptığını kaydetti. Sedefçi, “Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden ve şehit kanlarıyla bezenmiş bir bayrak. 2004 yılından bu yana her 10. Yıl Marşı eşliğinde büyük bayrağımız geçer. Final öncesinde bu tören her sene yapılır. Sonuçta bu yıla münhasır bir şey değil. Özel yapılan bir şey değil. 9 yıldan bu yana her yıl yapılan bir ritüel. Sayın bakanın bu yıl yapılmış gibi kamuoyuna sunması bana göre hatalı. Bu bilgiyi bizden alabilirdi. Sonuçta hangi marş çalarsa çalsın büyük Türk bayrağı geçiyorsa. 10. Yıl Marşı da cumhuriyetin simge marşıdır. O marşa saygılı olmayan insanın Türkiye Cumhuriyeti’nde olacağını sanmıyorum. Ona sayın bakan da saygılıdır mutlaka. Türk bayrağına daha fazla saygılıdır bakanımız ve bakanlarımız.” diye konuştu.

O gün niye kalkmadıkları konusunu kamuoyunun vicdanına bıraktığını anlatan Sedefçi, “O gün niye kalkmadıklarının hesabını ben sormuyorum. Onu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Türk halkı niye ayağa kalkmadığının hesabını sorma ihtiyacını hissediyorsa sorar. Duymuyorsa sormazlar. Bununla ilgili benim yorum yapma şansım yok. Niye kalktılar, kalkmadılar demiyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: