Sefa Sirmen, İstanbul'a aday

ANKARA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatında bulundu.

Sirmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı ile ilgili görüşlerini İHA'ya değerlendirdi. Ankara'da olmasından dolayı elden CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday adaylığı müracaatında bulunduğunu belirten Sirmen, "Artık bundan sonra partimin yetkili kurulları bu konuda ileri ki aşamalarda kararlarını verecekler. Benimle ilgili bir karar verilirse, bende geçmişteki birikimlerimi, tecrübelerimi, İstanbullular'la kullanmak ve paylaşmak isterim. İstanbul'da belediye başkanı olarak görev yapmam en büyük gurur ve onur olur. İstanbullular'ın benim adaylığımı sahipleneceklerine inanıyorum. Şayet partimin adayı olursam, seçimleri kazanacağımdan hiç kuşku duymuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul'da partilerin solda güç birliği ile ilgili çalışmaları değerlendiren Sirmen, partiler arasında bir uzlaşma ve anlaşma sağlanmasının zor gözüktüğünü ve her partinin kendi bünyesinde aday adayları bulunduğunu söyledi. Birleşmenin seçimde olacağını vurgulayan Sirmen, "Toplum ve seçmenler bunu sandıkta gerçekleştirecekler. Ben sadece sol oylar değil, tüm seçmenlerden ve değişik tabandan oy alabileceğime inanıyorum. Çünkü 14 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı deneyimim var. Deprem tecrübem var. Bu deneyim ve birikimlerimi İstanbul'da kullanmak istiyorum" diye konuştu.

AK Parti'nin yakaladığı seçim rüzgarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sirmen, yerel seçimlerde insanların kendilerini yönetecek belediye başkanlarını seçeceklerini hatırlattı. Seçimlerde partiler üstü bir sonuç çıkacağını vurgulayan Sirmen, şöyle devam etti:

"Çünkü yapılan anketlerde seçmenler yüzde 50'ye yakın oylarını adaya göre veriyorlar. Bu seçimlerde AK Parti'nin bana göre ve özellikle İstanbul'da şansı olmayacaktır. İstanbul'daki diğer rakiplerim içinde birikim olarak, deneyim olarak kendimi daha tecrübeli ve cesur görüyorum. Vizyon itibariyle, hizmet anlayışı itibariyle kendimi çok donanımlı hissediyorum. İstanbullular bunu değerlendirecektir."

Reklam
Reklam