Seferihisar "15. Avrupa Drama Buluşması"na Ev Sahipliği Yapacak

İZMİR (A.A) - Avrupa kıtasında çocuk ve gençleri drama alanında bir araya getiren en önemli organizasyon olarak kabul Avrupa Drama

İZMİR (A.A) - Avrupa kıtasında çocuk ve gençleri drama alanında bir araya getiren en önemli organizasyon olarak kabul Avrupa Drama Buluşmaları'nın 15'incisinin, Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi'nin ev sahipliğinde 6-20 Temmuz tarihleri arasında Seferihasar'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Dernek başkanı Doç. Dr. Ömer Adıgüzel, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Darama Buluşmaları (EDERED) örgütü tarafından aynı adla 1982 yılından beri farklı ülkelerde gerçekleştirilen etkinliğin, bu yıl derneklerinin ev sahipliğinde Seferihisar'da yapılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Bu yıl ki buluşmaya 12 Avrupa ülkesinden, 12-14 yaş grubu 96 çocuk ile birlikte toplam 150 kişinin katılacağını ve etkinliğin ana temasının etkinliğe ev sahipliği yapacak Seferihisar'ın "Sakin Şehir" felsefesine de uyumlu olarak "Yavaşlık" olarak belirlendiğini dile getiren Adıgüzel, şunları kaydetti:

"Yaşamın her geçen gün daha hızlı tüketildiği günümüzde, hızlı yaşayan, hızlı tüketen, yaşamı içselleştirmeyen, bu nedenle kaybolan nesiller yetişiyor olması 'Yavaşlık' temasının seçiminde etken oldu. Buradan yola çıkarak buluşma kapsamında farklı kültürleri 'Şimdi için Yavaşla' sloganıyla birleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Adıgüzel, Seferihisar Belediyesi'nin de desteği ile gerçekleştirilecek etkinlikte, yaratıcı drama atölyelerinin yanında geziler, şenlik yürüyüşü, geleneksel oyunlar, çeşitli yarışmalar ve gala gösterisinini düzenleneceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: