Şefik Bursalı Resim Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu

Bu yıl 11’incisi düzenlenen 'Şefik Bursalı Resim Yarışması'nın kazananları belli oldu. Seçici Kurul, 2 Başarı...

Bu yıl 11’incisi düzenlenen 'Şefik Bursalı Resim Yarışması'nın kazananları belli oldu. Seçici Kurul, 2 Başarı Ödülü'nü 4 sanatçı arasında paylaştırdı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Adnan Turani başkanlığında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şeniz Aksoy, Şefik Bursalı'nın ailesini temsilen Ünsal Piroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Gamze Ayrım’dan oluşan Seçici Kurul Ankara’da yarışmaya katılan 417 sanatçıya ait eserleri değerlendirdi.
Yapılan değerlendirmede 'Başarı Ödülü'nden ikisi paylaştırıldı. Ödül kazanan sanatçılar şöyle:

Reklam
Reklam

Aysın Akay, Kompozisyon, 87 x 100, Ağaç Baskı Yarım Ödül
Sevinç Bayraktar, İsimsiz, 70 x 100, Ağaç Baskı Yarım Ödül
Nilgün Kılınçaslan, İsimsiz, 70 x 50, Ağaç Baskı Yarım Ödül
Hikmet Sever, Acı Sarı, 110 x 100, Linol Baskı Tam Ödül
Dilek E. Topaç, İsimsiz, 111 x 105, Ağaç Baskı Yarım Ödül
Filiz Top, Tercih, 130 x 150, T.Ü.Y.B Tam Ödül
Soydan Yılmaz, Her şeyin Sonu, 150 x 140, TÜKT Tam Ödül
'11. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nın Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü’nde 15 Kasım Salı günü saat 18.00’de ödül töreni yapılacak. Toplam 80 sanatçının eserinin yer alacağı sergi, 30 Kasım 2011 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz