Şefkat-der’den İthal Hakim Ve Savcı Talebi

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, “Kadına, Çocuğa şiddet, taciz, tecavüz davalarına bakacak vicdanları yaralamayacak hakim ve...

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, “Kadına, Çocuğa şiddet, taciz, tecavüz davalarına bakacak vicdanları yaralamayacak hakim ve savcıların ithal edilmesini istedi. Bulan, Cumhurbaşkanlığı'na, TBMM’ye, Hükümete, Yargıtay'a ve Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na faks çekerek taleplerini dile getirdi.

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, Şefkat evlerinde kalan Gökçe rumuzlu şiddet mağduru kadınla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki mahkemelerin milletin vicdanını yaralayıcı kararlar verdiğini ifade etti. Türkiye’de kadına, çocuğa şiddet, taciz, tecavüz davalarında, hakim ve savcıların vicdana aykırı yorum yaparak kararlar verdiğini belirten Bulan, “Bu zihniyetteki insanların hakim ve savcı olması son derece tehlikeli. Başbakan gerekirse yurt dışından doktor getiririz demişti. Bizce çok acil insan haklarından, kadın, çocuk haklarından anlayan hakim ve savcılara ihtiyaç var” dedi.

Reklam
Reklam

“TAHRİK İNDİRİMİ KADIN CİNAYETLİRENİ TEŞVİKTİR”

Mahkemelerin yaptığı tahrik ve iyi hal indirimlerinin kadın cinayetlerine teşvik olduğunu vurgulayan Hayrettin Bulan, “Mahkemeler adeta bu durumlarda cinayet işlenirse, size tahrik indirimi yaparız. Mahkemede de hareketlerinize dikkat ederseniz, ekstradan iyi hal indirimi yaparız der gibi oluyorlar. Bu da kadın cinayetlerinin devam etmesinin en önemli sebeplerinden biridir. Bu anlayışların Orman Kanunlarında bile olmayacak derece de adaletsizdir. Kadına, çocuğa şiddet, taciz, tecavüz davalarına bakan hakim ve savcılarda da, katillere, şiddette, tacizde bulunanlara, tahrik indirimi, iyi hal indirimi yapma geleneği gibi bir töre zihniyeti de oluşmuş maalesef. İşte bu gerçeklerden dolayı hakim ve savcıların zihniyeti düzelesiye kadar ve yeterli sayada hakim savcı istihdam edilesiye kadar, bu sorunlarla ilgili vicdanları yaralamayacak, koruyucu önleyici tedbirleri gerçekten alabilecek, cinayetlere şiddete teşvik etmeyecek, kadına, çocuğa, şiddet, taciz, tecavüz davalarına bakacak, uluslararası standartlarda vicdanları yaralamayacak hakim ve savcı ithal edilsin” dedi.

Reklam
Reklam

15 YILDIR KOCASINDAN KAÇIYOR

Şefkat-Der evlerinde kalan Gökçe rumuzlu 37 yaşındaki kadın, gördüğü şiddetten dolayı 15 yıldır eşinden kaçtığını ve yeni kimlik arayışı içerisinde olduğunu ifade etti. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle yeni kimlik numarası ve yeni bir isime kavuşmak için uğraştığını söyleyen Gökçe, “Bacaklarımdan vuruldum, bıçaklandım. Ama buna rağmen eşimden şikayetçi olamadım. Çünkü ailemin hayatı tehlikeydi. Eşimin ailesi annemi ve beni alıp mahkemeye götürdü. Şikayetçi olursan ailenin biletini keseriz dediler. Adliye ve çevresinde eşimi bekleyen yakınları arkadaşları vardı. Hakimin huzuruna çıktığımda bana ‘seni kazayla vurmuşlar’ dedi. Ailemin hayatı tehlikedeydi, bende şikayetçi olamadım” dedi.

Şu anda hala ailesinin tehdit altında olduğunu belirten Gökçe, “Başbakanımız ithal doktor getirebileceğini söylüyor, ben ithal doktor değil ithal hakim ve savcı istiyorum. Hayati tehlikem var. Ben gibi nice insanların hayati tehlikesi var. Şikayetçi olamayanlarda var. Şikayetçi olup da şikayetleri göz önünde bulundurulmayıp, koruma verilmeyip öldürülen kadınlar var. O yüzden biz kadınların gerçekten güvenebileceğimiz hakimlere, savcılara ve polislere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hayati tehlikesinin hala sürdüğünü dile getiren Gökçe, eski kocasının ‘mahkeme seni boşadı, ben boşamadım’ diyerek hala tehdit altında olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz