Şefkat-Der'den Kadın Cinayetlerini Önlemek Için 7 Madde

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, yeni yılda kadın cinayetlerini önlemek amacıyla düzenledikleri 7 maddelik talebi, TBMM'ye, Hükümet'e ve yargı kurumlarına faks

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, yeni yılda kadın cinayetlerini önlemek amacıyla düzenledikleri 7 maddelik talebi, TBMM'ye, Hükümet'e ve yargı kurumlarına faks çekti.

Bulan, dernek binasında yaptığı açıklamada, taleplerinin yerine getirilmesi durumunda kadın cinayetlerinin büyük oranda azalacağını ifade etti.

Kadına şiddetin terör olarak kabul edilmesi gerektiğini savunan Bulan, şunları kaydetti:

"Cezaların caydırıcılığını yok eden, mahkemelerin tahrik-iyi hal indirimlerinin kaldırılmasını istiyoruz. Şiddet uygulayanların, ölümle tehdit edenlerin tutuklu yargılanmasını ve şiddet uygulayan kadınları ölümle tehdit edenlerin, cezaevinden çıktıktan sonra da kadının yaşadığı şehrin dışında yaşamasının sağlanması talebindeyiz. Şiddet uygulayan, ölümle tehdit eden erkeklerin elektronik kelepçe ile takip edilmesini ve kadınları 24 saat yakın koruma gerektiren hallerde, ihtiyaçları karşılamak için yeni güvenlik görevlileri istihdam edilmesini istiyoruz. Kadınları koruyamayan, görevini ihmal eden vali, kaymakam, hakim, savcı ve emniyet görevlilerinin katillerle birlikte yargılanıp cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: