Şefkat Der’den Kadınlara İlginç Eylem Çağrısı

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen Şefkat-Der üyesi bir grup, şiddete karşı kadınları 41 gün ev...

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen Şefkat-Der üyesi bir grup, şiddete karşı kadınları 41 gün ev işi yapmama ve cinsel ilişkiye girmeme çağrısında bulundu.

Aralarında Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan’ın da bulunduğu bir grup, kadın şiddetine karşı ilginç bir eylem yaptı. Ellerinde “41 gün boykot” yazılı pankartla gelen, grup adına Hayrettin Bulan bir açıklama yaptı. Bulan, “Kadın cinayetlerinin göz göre göre gelmesi katillere tahrik indirimi iyi hal indirimi yapılarak adeta cinayetlere hak verip ödül gibi cezalarla cinayetlere teşvik edilmesini protesto ediyoruz. Bu yüzden Türkiye’deki ve tüm dünyadaki kadınları 1 Mayıs tarihi itibaren 41 gün ev işi yapmama cinsel ilişkiye girmeme boykotu çağrısında bulunuyoruz. Buradan katilere tahrik indirimi yapan hakimlerin eşlerine de sesleniyoruz. Onlarda bu boykota destek versinler ve ilişkiye girmesinler. Bu çözüm müdürü bilmiyoruz ama şu anda doğru bir adım. Herkesi boykotumuza destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından grup içerisinde bulunan Gülbahar Boyraz isimli bir kadın, “Kadın cinayetlerine son” diyerek fenalık geçirdi. Bu sırada sağlık ekiplerine haber verilirken, kadın ile polis memuru arasında ise ilginç bir diyalog yaşandı. Fenalık geçiren kadın polis memurunun kendisine “Sorunun ne?” diye sorması üzerine kadın, “Uçkuru gevşeklerden şikayetçiyim” diye yanıt verdi. Polis memurunun kadını emniyete götürmek istemesi üzerine araya Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan girdi. Bulan’ın kadını şikayetinden vazgeçirmesi üzerine, Gülbahar Boyraz isimli kadın ambulansla hastaneye götürüldü.

Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: