'Seher Nine' Guinness'ten yanıt bekliyor

"Dünyanın en yaşlı kadını" unvanına aday olan 122 yaşındaki Seher Nine'nin Guinness Rekorlar Kitabı'na alınması için yapılan başvuruya cevap bekleniyor.

Adilcevaz Kaymakamı Ömer Faruk Coşkun, Seher Bulut'un Guinness başvurusunun ardından kendilerine cevap gelmediğini söyledi.Adilcevaz Kaymakamlığına olumlu veya olumsuz bir cevap verilmesi gerektiğini belirten Coşkun, şöyle konuştu:

"Eski Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Seher Bulut için gereken başvuruyu yaptığını bize iletti. Hatta görevinden ayrılan Kural, buna rağmen Bulut'un başvuru sürecini kendi imkanlarıyla takip etmeye çalıştığını söyledi. Bu gelişmelerin ardından bize herhangi bir cevap gelmedi. Ancak bizlere resmi bir cevap verilmesi gerekiyordu. Bu sürecin uzamasının ardından bizim de ümidimiz kalmadı."

Reklam
Reklam

Coşkun, Seher Nine'nin resmi nüfus kayıtlarında yaşıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını, ancak son çocuğunu dünyaya getirme yaşıyla ilgili tereddüt yaşanabileceğini belirterek, "Çünkü kayıtlara göre Seher nine son çocuğunu dünyaya getirirken 60 yaşındaydı. Bunun sorun olabileceğini düşünüyoruz. Ancak bize ulaşan bilgi olmadığı için Guinness'ten çıkan sonucu tam olarak bilemiyoruz" dedi.