Şehide Saygı İçin ‘zara Konseri’ İptal Edildi

ı Kerim okunup, dualar edildi.Osmaniye Belediyesi’nce bu yıl 24.’sü organize edilen; ‘Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği’...

ı Kerim okunup, dualar edildi.

Osmaniye Belediyesi’nce bu yıl 24.’sü organize edilen; ‘Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği’ kapsamında daha önce yapılacağı açıklanan ve ‘Zara Konseri’nin, gelen şehit haberi ile iptal edildiği bildirildi. Dün akşam saatlerinde gelen şehit haberi, şenlik alanını hüzün yerine bırakırken, etkinlikler kapsamında eğlence programları da anında iptal edildi. Zorkun Şenlik Tepesi’nde akşam yapılacak müzik eğlence programlarının yerine şehidimiz için Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Reklam
Reklam

Burada konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, “Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bugün yaşadığımız bu üzücü olay ve şehidimize olan hürmetimizden, ailesine ve milletimize olan saygımızdan, hayatını kaybeden şehidimizin aziz naşına hürmetimizden dolayı, maalesef şenliklerimizi buruk bir şekilde burada tamamlıyoruz. Bu şenliğimizi finalini yapmadan tamamlamamız asla korkumuzdan değil, şehidimize olan saygımızdandır. Yüreğimiz yanıyor. Şehit haberleri bizleri büyük üzüntüye boğuyor” dedi.

Kara, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Türk milletinin yüreği yanıyor. Bu milletin sabrıyla oynanıyor. Aziz Türk milleti sabrı da, itidali de en üst düzeyde taşıyabilecek özelliklere sahiptir. Ancak birliğine, beraberliğine, ülkesine, namusuna, haysiyetine, şerefine, onuruna, bin yıllık kardeşliğine kast etmeye çalışanlara asla ama asla hiçbir şart altında af etmeyecektir. Daha bu aziz millet son sözünü söylememiştir. Bu Amanos Dağları’ndan, Gavur dağlarından tüm Türkiye’ye haykırıyorum. Artık bu son olsun, bizim sabrımızla oynamasınlar.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: