Şehidimizi on bin kişiyle uğurladık

Osmancıklı şehidimiz, Kuzhayat Köyü'nün 3. şehidi, Soner Özdemir İnsan selinde cennete uğurlandı

Hakkari Şemdinli'de şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Soner Özdemir, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Soner Özdemir Kuzhayat köyü’ nün 3. şehidi olduğu belirtildi.

TÜM PROTOKOL TÖRENDEYDİ

Osmancık Kuzhayat Köyü’ndeki Şehit cenazesi törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, AK Parti Çorum milletvekili Dr.Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Oğuzlar belediye Başkanı Mustafa Uyanık, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daştan ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, CHP Merkez ilçe başkanı Saim Topgül, MHP Osmancık ilçe Başkanı Yusuf Başkemer ile yönetim kurulu üyeleri, CHP Osmancık ilçe başkanı Sadık Eker, İl genel meclisi üyesi Mehmet Özüdoğru ve belediye meclisi üyeleri, sivil Toplum kuruluşları başkanları, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

OSMANCIK DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE BAYRAK AÇILARAK YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Sabah saatlerinde Osmancık Devlet Hastanesi morgundan alınan Şehit Uzman Çavuş Soner Özdemir'in naaşı, Ambulansa konularak açılan büyük Türk Bayrakları ile birlikte toplanan kalabalıkla Yeşil parka kadar yüründü. Bu arada sık sık slagon atılarak PKK ve teröristler lanet yağdı.

KONVOYLA KUZHAYAT KÖYÜNDEKİ BABA EVİNE GETİRİLDİ

Ardından Kuzhayat köyündeki baba ocağına son kez getirilen Naaş, anne ve babası ile burada yakınları ve komşularından helallik alındıktan sonra cenaze askeri törenin yapılacağı Kuzhayat Köyü Camisi önüne götürüldü.

Şehit Soner Özdemir'in naşının baba evine getirilişi sırasında taziye çadırında bulunan şehit annesi Ayşe Özdemir gözyaşlarına hakim olamadı.

Askeri personel tarafından teskin edilen Ayşe Özdemir, "Vatan bölünmesin biz binlerce şehit vermeye hazırız. Türkiye için canım feda olsun. Allah'ım sen bana dayanma gücü ver. Kınalı Soner'im, kınalı kuzum" dedi.

Şehidin gözü yaşlı ablası Arzu Özdemir de, "Benim kardeşim Peygamber Efendimizin komşusu oldu. Ben niye ağlıyorum, onların anneleri ağlasın. O benim gururum, ben niye ağlıyorum. Onu kınaladık da yolladık biz. Kınalı Mehmet'im kınalı Soner oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Şehidin naşı baba ocağından tören yapılacak köy camisine getirilerek musalla taşına kondu.

Şehit kardeşinin üniformasını giyerek üzerine Türk bayrağı bağlayan abisi Ergül Özdemir, bir taraftan siyasilere tepki gösterirken diğer taraftan da terör örgütü üyelerine haykırdı.

"Kardeşimin üniformasını ben giydim gelin beni de alın" diyerek, "Şerefli Türk Milleti, uyuduğun yerden uyan. Hain köpekler!... Kardeşimin elbisesini ben giydim, gelin beni alın. Yüce Allah inşallah helak eder onları. Gidiyorlar hain köpekleri kucaklıyorlar, teröristi kucağında bekletiyorlar. Bizim vergimiz bize kurşun olarak dönüyor” dedi.

OSMANCIK’TA 10 BİN KİŞİ ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞU SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Şehidin cenaze töreninde teröre ve terör örgütüne lanet yağdı. Şehidi son yolculuğuna uğurlayan yaklaşık On bin kişi hain terör örgütü üyelerine beddua yağdırdı.

Çorum ve Osmancık’tan, köylerinden şehidi uğurlamaya gelen yaklaşık 10 bin kişi törene katılırken. Araçlar park yeri bulamadı. Cenaze namazı sonrası vatandaşlar şehidin tabutunun mezarlığa kadar ambulansla taşınmasını istemedi. Tabutu omuzlarına alan vatandaşlar köy mezarlığındaki şehitliğe kadar taşıdı. Şehidin tabutu elden ele taşınırken büyük izdiham yaşandı. Güvenlik güçlerinin aldığı yoğun önlemler sayesinde kargaşa olmadı. Tekbir getirilerek dualarla şehit cennete uğurlandı. Mezarının başına gönder dikilerek Türk Bayrağı çekildi.

Reklam
Reklam

ŞEHİDİN BABA EVİNDE TAZİYE

Şehidin defninden sonra Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Murat Yıldırım,Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Osmancık kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Oğuzlar belediye Başkanı Mustafa Uyanık, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas şehidin babaevii ziyaret ederek baş sağlığı diledi. Vali Başköy daha önceden hazırlanmış Türk bayrağını öperek şehidin babası Şemsettin Özdemir’e Türk bayrağı hediye etti. baba Özdemir de bayrağı öperek teslim aldı. Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Özkara şehit annesi Ayşe Özdemir’e şehit olan oğlunun camlı çerçeveli portresini verdi. Anne Özdemir resme sarılarak hüzünlendi.

NÖBET TUTAN ASKER FENALAŞTI

Çiftçilikle geçimini sağlayan 5 çocuk babası Şemşit Özdemir (63) ile anne Ayşe Özdemir (61), cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi. Taziyeleri kabul eden anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Binlerce kişi Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK sloganları attı. Ressam olmak isteyen ancak ailesinin ekonomik durumu nedeniyle eğitimine devam edemeyen şehit Uzman Çavuş Soner Özdemir'in cami önündeki naaşı başında nöbet tutan askerlerden biri baygınlık geçirdi. Diğer askerler ve sağlık görevlilerinin müdahale ettiği askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz