Şehidin babası korucu halası PKK'lı

Siirt'te şehit düşen Recep Gök'ün babası köy korucusu halası ise PKK'lı bir terörist çıktı

Siirt-Pervari'deki Belenoluk Jandarma Karakolu'na düzenlenen PKK saldırısında şehit olan 6 asker, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Jandarma Onbaşı Recep Gök'ün babasının korucu, halasının ise PKK'nın dağ kadrosunda olduğu ortaya çıktı
**ŞIRNAK:**
Jandarma Onbaşı Recep Gök'ün cenazesi, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Boğazören Jandarma Karakolu'nda karşılanan şehit cenazesi, Pirinçli Köyü, Kavaklı Mahallesi'ne getirildi. Saygı duruşuyla başlayan törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Gök'ün naaşı Kavaklı Mezarlığı'nda toprağa verildi. 9 çocuklu ailenin çocuğu Gök'ün dört aydır asker olduğu belirtildi.
Şehidin babası Hüseyin Gök'ün Akçayol Köyü'nde geçici köy korucusu olduğu, halası Emine Gök'ün ise 20 yıl önce PKK'ya katılmak üzere dağa çıktığı öğrenildi. Hala Gök'ün PKK'nın üst sorumlularından olduğu ve örgütte 'Rujen Jirki' kod adını kullandığı kaydedildi.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/bir-kara-haber-daha-iki-sehidin-atesi-izmire-dustu/8631/222045/sayfa/1/)

[** **](https://www.mynet.com/siirtteki-saldirida-ihmal-mi-var-110100593961)
**İZMİR:**
Jandarma Er Önder Turgay için İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde askeri tören düzenledi. Yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan baba Abdülkadir Turgay ile şehidin kardeşi Ercan Turgay, tabutun başından bir an olsun ayrılmadı.
**GENCİMİ GERİ VERSİNLER**
Top arabasına konulan şehit erin naaşı, alkışlar arasında uğurlanırken cami önüne gelen ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile İşçi Partili olduğu öğrenilen grup, 'PKK Meclis'te yurtseverler hapiste' şeklinde sloganlar atmaya başladı. Protestoculara tepki gösteren şehit yakınları 'Vatan hainleri sizsiniz' diye bağırdı. İçlerinden biri de 'Taşkınlık yapmayın. Bu parti meselesi değil. Başbakan'a da Selahattin Demirtaş'a da sesleniyorum; gelsinler gencimi geri versinler' dedi.
**Terhisine 70 gün kalmıştı**
**ANTALYA:**
Jandarma er Adem Yörük'ün cenazesi Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit Yörük için Merkez Camii'nde düzenlenen törende, acılı ailesi ve nişanlısı Özlem Karadağ'ın güçlükle ayakta durabildikleri görüldü. Oğlunun tabutuna sarılan baba İlyas Yörük, 'Ağlamayacağım' dedi.
**SİNOP:**
Terhisine 70 gün kala şehit olan er Ömer Dursun'un naaşı, Boyabat Devlet Hastanesi'nden 5 bin kişilik kortej eşliğinde Merkez Caddesi'ndeki Otogar alanına getirildi. Acılı anne Gülizar Dursun, oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehit ağabeyleri Bayram (23) ve Vural Dursun (24) tören sırasında fenalık geçirdi. Şehit Dursun'un cenazesi Darıözü Köyü'nde defnedildi.
**Ağabeyim böyle mi dönecekti**
**KONYA:**
Şehit Er Halil İbrahim Türkmen'in cenazesi Konya Asker Hastanesi'nden alınarak, Merkez Selçuklu İlçesi'ndeki baba ocağına getirildi. Kapıda bekleyen 8 yaşındaki kardeşi Nermin'in 'Ağabeyimi böyle al bayraklara mı sarıp gönderecektiniz' diyerek ağlaması, görenleri duygulandırdı. Şehidin cenazesi daha sonra törenin düzenleneceği Mürşitpınar Camii'ne getirildi. Buradaki törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Vali Aydın Nezin Doğan, başsağlığı dilemek için Türkmen Ailesi'nin yanına gittiği sırada şehidin kız kardeşi Nermin Türkmen, 'Bunlar hep askerleri öldürüyorlar. Komutanlara söyleyin askerleri öldürtmesinler' diyerek gözyaşı döktü. Küçük Nermin'in 2005 yılında trafik kazasında babasını kaybettikten sonra ağabeyi Halil İbrahim Türkmen ile acısını dindirmeye çalıştığı öğrenildi. Şehit Türkmen'in cenazesi Konya Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.
**Her şey yarım kaldı**
**İZMİR:**
Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat için Zeytinova Merkez Camii'nde düzenlenen törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende gözyaşı döken şehit eşi Özlem Canbulat, kızı Beyza, kardeşleri Mustafa Canbulat ve Emine Dinçer, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Olanlardan habersiz 1.5 yaşındaki Berna da babasını son kez yakınlarının kucağında uğurladı. Tabutun başında 'Her şey yarım kaldı' diyerek gözyaşı döken Mustafa Canbulat'ın, emekli olduktan sonra ağabeyi ile iş kurmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehit Canbulat, Kızbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.
Akşam
Anahtar Kelimeler: