Şehidin nişanlısı: Ölüyorum, dayanamıyorum...

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli’nin Adana’daki baba evine ateş düştü.

Acı haberi alan şehidin anne ve babası fenalık geçirirken nişanlısının sözleri yürekleri dağladı.

Saat 02.30 sıralarında ambulans ile şehidin büyüdüğü merkez Seyhan İlçesi Havuzlubahçe Mahallesi’ndeki eve gelen askeri heyet, acı haberi şehidin annesi Meryem İşgüzar ve üvey babası Ahmet İşgüzar’a verdi. Çocuk yaşta öz babasını kaybeden şehidi büyüten Ahmet İşgüzar ve annesi Meryem İşgüzar, acı haber sonrasında fenalık geçirdi. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği İşgüzar çiftinin feryadı yürekleri dağladı.

Reklam
Reklam

’AĞUSTOSTA DÜĞÜNÜ VARDI’

Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti. Şehidin nişanlı olduğunu belirten yakınları, ağustos ayında düğün yapmayı planladığını anlattı. Ufuk Fesli’nin cenazesi, Şırnak’ta yapılacak törenin ardından Adana’ya gönderilecek.

ŞEHİT BABASI: VATAN SAĞOLSUN, DİYECEK BİRŞEY YOK

Şehit olan üvey oğlu Ufuk Fesli’nin arkasından ağıtlar yakan Ahmet İşgüzar, en son dün akşam telefonla konuştuklarını belirterek, "Ben aradım görüştüm, annesi görüştü. Sağlığından konuştuk, ’İyiyim baba, operasyondan dönüyoruz, ondan cevap veremedim’ dedi. İkinci bir sefer de kendisi aradı bizi. 2 dakika falan görüştük, ’Oğlum işin rastgelesin, Allah yanınızda olsun’ dedik kapattık. Vatan sağ olsun, diyecek bir şey yok. Ama bundan sonra, biraz daha temkinli, dikkatli olmalarını istiyoruz. Evlatlarımız bu kadar ucuz değildir. Yani bu şekilde şehit olmak doğru bir şey değil. Şehitlik ayrı bir şey ama. Nişanlıydı, 6 ay sonra düğünü yapılacaktı, evlenecekti. Hatta 15 gün önce izinden dönmüştü. ’Yaz tatilinde düğün yapalım’ dedik, nişanlısı okuyordu çünkü. Öyle bir karar almıştık, kısmet değilmiş" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yakınlarının yardımıyla ayakta durmaya çalışan acılı anne Meryem İşgüzar ise oğlunun arkasından ağıtlar yaktı. İlk eşinden tek çocuğu olan Ufuk’u kaybetmenin acısını yaşayan, ikinci eşinden de 4 çocuğu bulunan anne, "Oğlumu aldılar benim oğlumu. Ciğerimi aldılar. Tek evladımdı, evladımı kopardılar benden" diye feryat etti.

NİŞANLISI: ÖLÜYORUM, DAYANAMIYORUM..

Şehidin Nişanlısı Dilara Alyeni de şehidin fotoğrafına sarılıp öperek, "Ölüyorum, ona doyamadım, dayanamıyorum. Ağustosta gelecekti düğünümüz olacaktı, sana nasıl kıydılar ben sana doyamadım, ölüyorum" diye ağıt yakması herkesi ağlattı. Genç kızı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Cizre'de çatışmada 6 PKK'lı ölü ele geçti

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece Uzman Çavuş Ufuk Fesli'nin şehit düştüğü 2 askerin de yaralandığı çatışmalarda, 6 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24 Aralık 2015 tarihinde Şırnak İli Cizre İlçesinde icra edilen operasyon esnasında saat 20.34'te çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere 3 Kahraman silah arkadaşımız saat 21.52’de yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş olup, ağır yaralanan silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 22.20’de şehit olmuştur. Diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmayıp, tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir." (DHA)

Reklam
Reklam

Şırnak'ta çatışma: Bir şehit

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli şehit oldu.

TSK ve emniyet unsurlarının Cizre'de teröristlere yönelik düzenlediği, "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor.

Operasyon kapsamında güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli şehit oldu.

ADANA'DAKİ EVİNDE YAS

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli'nin Adana'daki baba ocağı yasa büründü.

Şehidin merkez Seyhan ilçesi Havuzlubaçe Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer, şehadet haberini üvey babası Ahmet ve annesi Meryem İşgüzar'a bildirdi.

Şehidin yakınları için tedbir amacıyla evin önünde 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi.

Evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asılırken, şehit haberini alan yakınları anne ve babaya taziyelerini iletti.

Reklam
Reklam

Babasını bir süre önce kaybettiği belirtilen Fesli'nin nişanlı olduğu ve Ağustos'ta düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Diyarbakır Sur'da 6 adet EYP ve 4 adet barikat imha edildi

Diyarbakır Sur’da30 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda güvenlik güçleri El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve kurulan barikatların imhasını da sürdürüyor.

Sur'da son 5 gün içerisinde 6 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve 4 adet barikat imha edildi. PKK'lı teröristlerin sokaklara kurulan barikatların İHA ve helikopterden görülmesini engellemek amacıyla perdeleme yaptığı,evden eve geçişleri sağlamak amacayla birçok evin duvarına delikler açtığı ve bazı duvarlara damazgallar yapıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da çatışma: 3 PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 3 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik semtinde güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunan PKK'lılara, polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma bölgesine takviye özel harekat timleri ile ambulanslar sevk edildi. Bir süre devam eden çatışmada 3 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi. Çatışmanın meydana geldiği caddeyi polis giriş çıkışlara kapatırken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

Reklam
Reklam

ÖLDÜRÜLEN 3 PKK'LI KIRSALDAN GELMİŞ

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Seti 263'üncü Sokak üzerinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lının kırsaldan eylem yapmak için kente geldiği ve güvenlik güçlerinin takibinde olduğu belirtildi.

Kentte polis ve askerlere yönelik eylem hazırlığında oldukları belirtilen PKK'lıların izini süren polis öğlen saatlerinde Şehitlik Semti'nde oldukları bilgisini aldı. Bölgeye giden polis ekiplerine ateş açılması üzerine çıkan çatışmada 3 PKK'lı öldürüldü. Öldürülen PKK'lılar üzerinde yapılan aramada 3 tabanca, 1 el bombası ile koltuk altında silah taşımak için kılıf ele geçirildi.

Yapılan çalışmalarda öldürülen PKK'lılara kentte rehberlik yaptıkları belirlenen 3 kişi de gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürken, kentte de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Diyarbakır Sur'da güvenlik güçlerinin vatandaşlara yardımı sürüyor

Diyarbakır'da halen sokağa çıkma yasağının bulunduğu ve operasyonların devam ettiği Sur İlçesi'ndegüvenlik güçlerinin, vatandaşlara yardımını sürüyor.

Reklam
Reklam

Çatışmalar nedeniyle ilçeden ayrılmak isteyen bazı vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından güvenli bir şekilde tahliye edildi.Güvenlik güçleri ilçede yaşayan vatandaşlara ilk olarak yiyecek yardımında bulundu.Hasta ve yaralı vatandaşlara evlerinin önünde ilk müdahalesi yapıldı.

Anahtar Kelimeler: