Şehidin Tabutunu Ağabeyi Ve Yakınları Taşıdı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırıda şehit olan 24 yaşındaki Ferhat Kaplangiray'ın tabutunu, ağabeyi Emrah Kaplangiray ve...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırıda şehit olan 24 yaşındaki Ferhat Kaplangiray'ın tabutunu, ağabeyi Emrah Kaplangiray ve yakınları taşıdı.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Burhaniye köyünde cenaze namazı öncesinde, şehit Ferhat Kaplangiray'ın cenazesi baba evine getirildi. Burada anne Ayşe Kaplangiray ve baba Cezmi Kaplangiray ile ağabey Emrah Kaplangiray, şehit Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray ile vedalaşırken, tabutun getirilmesi sırasında köy halkı ve Kaplangiray ailesinin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Reklam
Reklam

Burhaniye Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazına; TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Vali Yardımcısı Davut Haner, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mahmut Boran ve şehidin yakınları ile köy halkı katıldı.

Cenaze namazının ardından Ferhat Kaplangiray’ın tabutu askerler tarafından köy mezarlığına götürülürken, şehidin ağabeyi ve yakınları tabutu askerlerden devraldılar. Şehidin ağabeyi Emrah Kaplangiray, mezarlığa kadar kardeşinin tabutunu taşıdı.

Köy mezarlığında yapılan tören sonrasında şehidin cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: