Şehir geçişi projesi netleşiyor

Gümüşhane çevre yolunun şehir geçişinin proje ihalesi Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı

Gümüşhane çevre yolunun şehir geçişinin proje ihalesi Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Gümüşhane çevre yolunun şehir geçişinin proje ihalesi Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı. Proje ihalesini kazanan Mescioğlu Mühendislik ve Müşavirlik AŞ yöneticileri İsmail Tümay başkanlığında bir heyetle Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yı ziyaret ederek alternatif geçiş yolları konusunda görüş alışverişinde bulundular. Başkanlık makamındaki toplantıda Belediye Meclis Üyesi Nedim Yalçın ve Belediye İnşaat Mühendisi Serkan Öztürk’te hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Toplantıda görüşlerini açıklayan Mescioğlu Mühendislik ve Müşavirlik AŞ yetkilileri şehir geçişi projesinde önlerinde 4-5 farklı alternatif geçiş olduğunu belirterek kendilerinin bu yollardan şehrin güneyinde yer alan mesire alanının altından geçecek tünel sistemine sıcak baktıklarını söylediler.

Gümüşhane’nin coğrafi yapı nedeniyle genişleme şartlarının zor olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yönetim olarak kentin kuzey kesiminden (Kuşakkaya eteklerinden) geçecek bir yolun şehrin büyümesi için bir neden oluşturacağını söyledi. Kuşakkaya eteklerinden geçecek bir çevre yolunun kente büyük katkıları olacağını vurgulayan Başkan Canlı “Gümüşhane’yi kuzey yamaçtan kuşatacak ve Gümüşhane üniversitesinin dağ tarafından geçecek bir çevre yolunun kente büyük değer katacağını düşünmekteyim. Bu yol sayesinde Gümüşhane yola doğru ve yol çevresinde büyüme imkanı bulacaktır. Ayrıca iklim şartları nedeniyle bu cephede yapılacak yolun bakımı daha az masraflı olacaktır. Bu nedenle yolun kuzey kesiminde yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca bu konunun kamuoyu tarafından tartışılmasını ve olgunlaştırılmasını beklemek gerekir.” dedi.

Reklam
Reklam

Görüşmelerin ardından belediyenin görüşlerini dikkate alacaklarını dile getiren şirket yetkilileri çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz