Hemen hemen her yörenin özene bezene yaptığı et yemeğidir keşkek. Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Orta Anadolu... Nerede yapılırsa yapılsın herkes en iyisinin kendi yaptıkları olduğunu iddia eder! Ancak günümüzde evlerde az pişen yemekler arasında yerini aldı:
Tarifi için sizi şöyle alalım.
Geldik yine her yörenin kendine has pişirme ve sunma tekniği olan bir başka favori yemeğimize. Evet evet, içli köfteden bahsediyoruz. Yuvarlar yapıp haşlayan var, oval şekil verip kızartan var... Hepsini seviyor, hepsine bayılıyoruz!
Tarifi için sizi şöyle alalım.
Sürekli “Buralarda iyi katmer yapan bir yer var mı abi?” diye soruyoruz. Ne kadar ayıp yahu! :) İyi katmer yapan yeri biz söyleyelim anneniz, anneanneniz, babaanneniz! :)
Tarifi için sizi şöyle alalım.
Yıllar yıllar önce evinde yalnış başına yaşayan bir dede varmış, bu dedeye komşuları yemek götürür ve elinden geldiğince yardım edermiş. Bir gün komşularından birisi yaptığı çorbadan götürmüş... Dede kaşık yerine tastan içmiş çorbayı ve erişteler sakalına takılmış. O günden bugüne bu çorba sakalaçarpan olarak anılırmış...
Günümüzde böyle komşuluklar bile kalmadı bırakın çorbayı... Tarifi için şöyle alalım.
Testi kebabını layığıyla yapanların sayısı o kadar azaldı ki... Yaramız derin bu konuda. Testi kavramı bize artık “banel” ve uzak gelmeye başladı ama öyle değil yahu. Aldığınız testiyi evinizin fırınında pişiremiyorsunuz evet ama hala mahallelerde fırın var. :)
Tarifi için sizi şöyle alalım.
Lezzet patlaması dedik çünkü hak ediyor! İç harç sayılacak nitelikte bir pilav ve ev açması yufka... Etlisi de olur, tavuklusu da. Bizim için fark etmez ikisine de bayılıyoruz. :)
Tarifi için sizi şöyle alalım: https://yemek.mynet.com/tavuklu-perde-pilavi-1150976
Erzincan ve Elazığ'da Kelecoş, Erzurum'da Keleçaşı, Ağrı, Van ve Hakkari'de Keledoş adıyla anılan bu yemek, ufak malzeme değişiklikleri ile kırsal kesimde yapılan etli bir hamur işi yemeğidir. Günümüzde bırakın evlerde pişmesini adını duymadan büyüyen bir nesil var :(
Tarifi için sizi şöyle alalım.
Dolu dolu bir lezzet, dolu dolu bir yemek. Anadolu’da özellikle ramazan ve düğün sofralarında yerini bulan bu kebap da günümüzde az pişirilen lezzetler arasında yerini aldı...
Tarifi için sizi şöyle alalım.
Bu börek için biraz insaflı davranabiliriz. Hala yapanlar var (çoğunluğu da Karadenizli anneler) ama yine de kayıp gidecek diye ödümüz kopuyor.
Tarifi için sizi şöyle alalım.
Karış karış Anadolu’muzun en güzide çorbalarından birisidir. Özellikle kışın hastalıkları atar, kovar. Domates çorbasından, kremalı mantar çorbasından kafamızı kaldırsak da mis gibi şu çorbadan pişirsek ya?
Tarifi için sizi şöyle alalım.