Şehir içi otobüslere Akıllı Bilet Geliyor !

Elazığ Belediyesi yeni yılla birlikte otobüslerde kamera kayıt ve akıllı kart uygulamasına geçmeyi planlıyor.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 2014 yılının ilk aylarından itibaren otobüslerde akıllı kart dönemine geçmeyi planlayarak, vergi kayıplarını engellemeyi düşünüyor.

Yıl içerisinde taşınan yolcu sayıları da net olarak belirlenip buna göre sefer saatleri ve sayıları da daha doğru belirlenebilecek. Yeni uygulamanın en önemli faydalarından biri de belirlenecek olan akıllı duraklarda otobüslerin kaç dakika içerisinde olacağının gösterilmesi olacak ve yine toplu yüklemelerde vatandaşlar çok daha ekonomik olarak otobüsleri kullanabilecek.

Reklam
Reklam

Otobüslere kurulacak olan yeni kameralar sayesinde ise hem olumsuz durumların önüne geçilecek hem de görüntüler 24 saat kaydedilip canlı olarak merkezden izlenebilecek.

Muhabir : Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz