Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin kente güncel ve optimum bir plan kazandırma noktasında tercih ettiği yöntemin yanlış olduğunu, planlar askıya çıktıktan sonra değil, hazırlık aşamasında görüş ve önerilerinin dikkate alınmasını istedi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen; ‘1/5.000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları’ ile ilgili olarak yapılan çalışmaları değerlendiren Çetinkaya, Meclis Üyesi Ahmet Aslan’ın; “Bu planlar ile ilgili şehir plancılarının, bizim görmediğimiz eksik ve yanlışları askı süresinde görerek ve takip ederek katkı koymalarını bekliyoruz” şeklindeki çağrısını hatırlattı. ‘1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planları’ ve bu konuda yapılacak olan çalışmalar ile ilgili olarak bugüne kadar Büyükşehir Belediye Meclisi’ne görüş ve düşüncelerini ilettiklerini vurgulayan Çetinkaya, “Ancak plan alternatifi hazırlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili komisyondan odamıza herhangi bir davet yapılmadı. Ve plan meclisten geçtikten sonra askıda itirazımız yoluyla katkı sunmamız bekleniyor” dedi.
Planların, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçtikten sonra değil, geçmeden yanlış planların önlenmesi kentlerin lehine olacağı görüşünü savunan Çetinkaya, yanlış plan kararlarına da askı sürecinde itiraz edeceklerini, bu itirazlarının kabul görmemesi halinde de konunun yargıya taşınabileceğini anlattı. Çetinkaya, “Ayrıca meclisten geçen her imar planı askıya çıktığında, çok sayıda itirazlar gelebilir. Bu itirazlardan biri kabul edilip plana işlenmesi halinde son plan yeniden askıya çıkma zorunluluğu var. Bu durum planların yürürlüğe girmesini geciktiriyor” ifadesini kullandı.
Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi olarak, kent ile ilgili olarak nitelikli planlar yapılması için katkı vermeye çalıştıklarını, ancak meclisten plan geçtikten sonra değil, geçmeden alınan görüşlerimizle plan alternatifini kıyaslayarak planın revize edilmesini sağlamak istediklerini dile getiren Çetinkaya, bu durum sağlandığında itiraz ve dava sayısının da azalacağı görüşünü savundu.
Çetinkaya, “Büyükşehir Belediyesi, Adana’ya güncel ve optimum bir plan kazandırmak istiyorsa, ki umudumuz ve temennimiz budur, yanlış bir yöntem tercih ediliyor. Testi kırıldıktan sonra tedbir almanın ne gereği var? Plansız bir kentin sosyal, ekonomik, kültürel ve fiziksel yapısının çok hızlı şekilde bozulduğunu görüyoruz. Önümüzde yerel seçimlerinde olduğunu düşünerek bu bozulmaların, siyasal sonuçlarına olacağını tahmin etmek güç değil” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz