Şehir Plancıları, Stadın Yerine AVM Yapılmasını Istemiyor

Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, Adana’da yeşil ve spor alanına ihtiyaç varken,...

Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, Adana’da yeşil ve spor alanına ihtiyaç varken, 5 Ocak Stadyumu’nun yerine AVM ve konut yapılmaması gerektiğini söyledi.

Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, Adana 5 Ocak Stadyumu’nun yerine Alışveriş Merkezi (AVM) ve konut yapılması girişimlerine tepki gösterdi.

Adana’nın kurtuluş günüyle aynı ismi taşıyan 5 Ocak Stadyumu’nu AVM yapmak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hazırlanan imar planı değişikliğinin kamuoyuna yansıdığını hatırlatan Çetinkaya, aynı yerde AVM ile birlikte konut alanı oluşturulacağı bilgisine ulaştıklarını vurguladı. TOKİ tarafından hazırlanan imar planı değişikliğinde söz konusu alana AVM ile birlikte konut yapımına da imkan sunulduğunu dile getiren Çetinkaya, “Kentimizde ihtiyaç duyduğumuz yeşil alanlar, spor alanları yeteri kadar yokken mevcut alanın da yapılaşmaya açılması telafisi güç sonuçlar doğuracaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

HALKIN YARARINA KULLANILMALI

Belli bölgelerde yoğunlaşmış nüfus ve eksik donatı alanları ile oluşan yerleşim yerlerine karşı çıkılırken bu alanlardaki gece ve gündüz nüfus yoğunluğunun daha da artırılarak işin içinden çıkılmaz hale getirildiğini ifade eden Çetinkaya, “Yeni stadyumun yapılması ile bu alanın spor alanı dışında çıkarılmasından sonra buyara yeşil alan ve sosyal kültürel tesisler yapılmalıdır. Kamu eliyle kamu yararı olmayan bu tür imar planlarını belediyelere onaylanması için dayatılması da kentimize karşı işlenmiş bir suçtur.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: