Şehir Planlama Uzmanı Ulubaş: Mühendislik hizmeti almayan her bina risklidir

Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD), turizm şehrinin afet ve risk haritasını çıkartarak, muhtemel...

Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD), turizm şehrinin afet ve risk haritasını çıkartarak, muhtemel depreme karşı önlem alıyor.
MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, dernek binasında şehir planlamacısı Gülsüm Aydın ve Ali Ulvi Ulubaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Manavgat 2050 Vizyonu Projesi çalışması hakkında bilgilendirme yaptı.
Proje ile ilgili 4 ay önce başladıkları veri toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Boztaş; yerel yönetimler, kamu kuruluşları, odalar ve kurum müdürlüklerinden istedikleri verilerin yüzde 80'inin geldiğini söyledi. Erçiş depremi ile birlikte MASİAD olarak Afet ve Risk Bölümü çerçevesinde Manavgat'ın deprem riski haritasını çıkardıklarını belirten Boztaş, riskli alanlarla ilgili Şehir Planlama Uzmanı Ali Ulvi Ulubaş'ın çalışmasını sürdürdüğünü kaydetti.
Toplantıda, yaptıkları çalışma ile ilgili bilgilendirme yapan Ali Ulvi Ulubaş, Manavgat'ın 2. derece deprem bölgesinde yer aldığını söyledi. Ulubaş; Manavgat merkez olmak üzere, Aşağı Pazarcı ve Fevzi Paşa Caddesi'nde bazı binaların risk grubunda yer aldığı için acilen güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Ulubaş, Manavgat'ın, birinci dereceden deprem kuşağında yer almamasına rağmen olası depreme karşı acilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Ulubaş, "Maalesef ülkemizde deprem hazırlıkları çadır ve battaniye sayısına göre yapılıyor. Önemli olan çadır ve battaniyeye gerek kalmadan muhtemel riskleri ortadan kaldırmak. Mühendislik hizmeti alınmadan yapılan her bina risk taşır. Bir binaya yapılan ek binalar, bina uyumu için risk oluşturur. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden bu yana değişik illerde afet riski çalışması yaptık. Yaptığımız çalışmalarda en önemli sıkıntının mühendislik hizmeti almadan binaların sayıca çok olması." diye konuştu.
Ulubaş, Manavgat 2050 Vizyonu Projesi çerçevesinde yaptıkları çalışmaları, kuracakları Referans Kütüphane ismi ile halka açacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz