Şehir Tiyatroları'nın yönetmeliğinin değiştirilmesi

Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği (KARTİB) Derneği üyeleri, Şehir Tiyatroları Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliklere tepki gösterdi.

Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği (KARTİB) Derneği üyeleri, Şehir Tiyatroları Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliklere tepki gösterdi.

Dernek üyeleri, Düşevi Oyuncuları bürosunda toplanarak basın açıklaması yaptı.

KARTİB adına konuşan Erhan Başoğlu, tiyatroseverlerin Türkiye'nin dört bir yanında, yapılan yönetmelik değişikliğine karşı çıktığını savundu.

İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun 1914 yılından beri ehil ellerde olduğunu belirten Başoğlu, "Dünyada herhalde ilk kez bir tiyatro, tiyatro insanlarından arındırılıyor. Sanatın içinden sanatçı kovuluyor. Tüm bunlar sanatı ve sanatçıyı hizaya sokma ve halkın gözünde küçük düşürme gayretleridir" dedi.

Reklam
Reklam

Sanat ve demokrasinin hiçbir siyasi iradenin faydacı beklentilerine göre yeniden tarif edilemeyeceğini öne süren Başoğlu, şunları kaydetti:

"Seçilmişlerin asıl görevi sanata ihtiyacı olan özgür ortamı sağlayacak altyapıyı oluşturmaktır. Onlar bunu sadece sanatçı için değil öncelikle halk için yapmak zorundadır. Eğer yapmazlarsa sanat sessiz kalmaz. Sessiz kalmayacağız. Öncelikle dayatılan yeni yönetmeliğe karşı hukuki zeminde hakkımızı arayacağız. Yüz yıllık şehir tiyatrosu mirasını her zeminde savunacağız. Ustalarımıza, İstanbul seyircisine ve gelecek kuşaklara karşı üstlendiğimiz bu sorumluluğu ülkemizdeki ve dünyadaki tüm sanat emekçileri için paylaşıyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: